"Atkritije Arena" upoznala zbunjenu i odličnu Zvezdu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.09.2014.
19:04
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije uveličao je otvaranje "Atkritije Arene" u Moskvi duelom sa Spartakom a konačan rezultat 1:1 verovatno je najpravedniji ishod ovog revijalnog meča.

Beta/AP Photo/AlexanderZemlianichenko
Beta/AP Photo/AlexanderZemlianichenko

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Spartakom u Moskvi 1:1 (1:0) u revijalnom meču na otvaranju novog stadiona "Atkritije Arena".

Golove pogledajte OVDE!

Nenad Lalatović morao je da izvede kombinovani sastav na današnjem meču zbog činjenice da je veliki broj igrača imao reprezentativne obaveze a neki su imali problema sa povredama.

Crvena zvezda
- Kahriman (od 88' Trkulja), P. Đorđević, Lazić, Jovanović, Antić (od 61' S. Đorđević), Gogić (od 61' Grujić), Ristić (od 46' Bosančić), Pečnik, Lazović (od 61' Katai), Gavrić (od 46' Jović), Rakić (od 46' Despotović).

Domaći Spartak bolje je otvorio današnji susret pošto je već u prvih pet minuta igre stvorio opasnu priliku koja umalo nije rezultirala vodećim golom. Ono što se nije desilo u petom, jeste u osmom minutu, kada navijači na "Atkritije Areni" ostaju zatečeni načinom na koji je domaćin poveo.

Fudbaleri Spartaka iznudili su prekršaj sa leve strane terena, desne gledajući odbranu Crvene zvezde, a onda je Kombarov brzo izveo prekid i dobacio loptu do mreže Damira Kahrimana koji se nije obazirao na udarac!

Niko u Zvezdi nije očekivao da će Spartak na takav način doći do prednosti ali šok nije dugo trajao jer su beogradski crveno-beli već do 20. minuta stvorili dve sjajne prilike preko Gavrića i Gogića.

Domaćin je do sredine prvog dela igre napravio pet promena u ekipi a do odlaska na odmor Davidov je zadavao najviše problema Zvezdinoj odbrani. Do poluvremena nije bilo promene rezultata a utisak je bio da je Zvezda bila ravnopravan rival i da je preskupo platila trenutak nepažnje.

Već na početku drugog dela igre Nenad Lalatović vrši tri promene. Na teren je poslao Bosančića, Jovića i Despotovića a van igre su u pauzi izašli Ristić, Gavrić i Rakić.

U prvom delu drugog poluvremena viđene su dve dobre prilike pred oba gola ali je Damir Kahriman sjajno intervenisao u situaciji kada je Spartak mogao da duplira prednost, dok je na drugoj strani Luka Jović snažno šutirao posle dobrog driblinga ali preko prečke.

Veliki broj izmena koje su dvojica trenera napravila sredinom drugog dela uslovio je da tempo igre opadne a u završnici susreta novajlija iz redova Crvene zvezde Aleksandar Katai bio je najopasniji po gol domaćih ali nije imao sreće da zatrese mrežu Spartaka.

Upornost i zalaganje koje su fudbaleri Crvene zvezde pokazivali tokom čitave utakmice isplatili su se u poslednjih šest minuta igre kada je Zvezda prvo stigla do izjednačenja golom Luke Jovića, a onda je drugi pogodak poništen zbog ofsajd pozicije.

Izjednačujući pogodak pao je u 84. minutu susreta nakon što je Luka Jovič oduzeo loptu protivničkom igraču a onda preciznim udarcem zatresao mrežu Spartaka za konačnih 1:1!

Ostaje i žal što je Đorđe Despotović dirao loptu prilikom prodora Grujića koji je već savladao golmana ali je bivši napadač Lokerena "uprskao" stvar jer je iz ofsajda zatresao mrežu.

Spartak je u poslednjoj akciji na meču pogodio stativu pa nije bilo promene rezultata i verovatno je remi najpravedniji, posebno ako se ima u vidu da je meč bio revijalnog karaktera.

Na kraju, mora se priznati da je beogradski tim pokazao veliko zalaganje i zaslužio da ne bude poražen u Moskvi a imajući u vidu kako je Zvezda primila gol i kako je Despotović nesmotrenošću sprečio svoj tim da trijumfuje, može se reći da ni pobeda Lalatovićevih momaka ne bi bila neopravdana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke