Apel Zvezdinih veterana: ''Upravo, nastavi da radiš!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.08.2015.
19:17
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Posle najnovijih dešavanja u Crvenoj zvezdi, danas su se oglasili i Zvezdini veterani.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Crvena zvezda je danas ostala bez generalnog direktora, kao i još nekolicine članova Upravnog odbora, koji su na izričit zahtev navijača podneli ostavke.

Tokom dana, a posle pomenutih događaja, u klubu je održan sastanak Sekcije veterana kluba i Saveta kluba, koji su zatim objavili i svoje stavove povodom novonastale situacije u Zvezdi.

Između ostalog, oni pozivaju članove Upravnog odbora koji su podneli ostavke, da nastave da rade i završe započete poslove, do izbora novog rukovodstva. Takođe, najoštrije su osudili sve pritiske kojima je klub bio izložen poslednjih dana.

Saopštenje Sekcije veterana i Saveta kluba prenosimo u celini:

''Na sastanku je razmotrena trenutna situacija u FK Crvena zvezda i usvojeni su sledeći stavovi:

1. Kao dugogodišnji članovi kluba koji su posvetili deo života i veliko vreme napretku kluba izražavamo zabrinutost trenutnim stanjem koje odlikuju nepotrebni pritisci na rad kluba u momentu kada su raspisani opšti izbori u klubu.

2. UO FK Crvena zvezda je ispravno postupio raspisivanjem opštih izbora u kratkom vremenskom roku kako bi se presekli svi oblici pritisaka na klub, upravu i igrače i kako bi se problemi kluba rešavali u okviru zakona, statuta i sportskih propisa, mada smatramo da je bilo bolje da su izbori raspisani po završetku takmičarske sezone.

3. Pozivamo sve pristalice, simaptizere i navijače kluba da svojim angažovanjem, dolaskom na stadion i podrškom ekipi pomognu da se uspostave uslovi za normalno takmičenje i da se život u klubu odvija na zakonit način do raspisanih izbora.

4. Mnogi naši simaptizeri razočarani su što je Crvena zvezda proteklih godina izgubila dosta od svoje tradicije i svojih vrednosti. Međutim, ovim pozivom želimo da okupimo sve one koji žele da se Crvena zvezda vrati svojim korenima.

Crvena zvezda mora hitno da uspostavi sekcije članova širom zemlje ali i u inostranstvu, da okupi ljude svih profesija, da se ponovo bliže poveže sa Univerzitetom u Beogradu iz čijeg kluba je nekada i nastala. U Zvezdi članovi, pristalice i navijači nikada se nisu delili već su jedinstveno radili u korist kluba bilo da su sa zapadne, istočne, južne ili severne tribine.

5. Pozivamo članove Upravnog odbora kluba da nastave da rade do izbora u korist Kluba kao i članove koji su podneli ostavke da završe svoje započete poslove i zadatke. Pozivamo sve sportske i državne organe da prate rad kluba i pomognu da se on odvija na osnovama sportskih pravila i na zakonit način.

6. Savet i Sekcija veterana osuđuju pokušaje pritiska na klub koji nikada nisu bili deo Zvezdine tradicije. Ukoliko se sa takvom praksom nastavi nestaće ono najvrednije što je Zvezda do sada postigla, završiće se jedna slavna istorija zasnovana na jedinstvu hiljada ljudi, a mi ćemo biti prinuđeni da se javno distanciramo od kluba zato što on više neće biti ono u šta smo ugradili godine rada i truda''
, navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mibo$$$.
Friday, 07.08.2015
02:30

Treba da idu svi,toliki budzet imaju a nemogu da naprave ni rezultat ni igrača...

avatar
Thursday, 06.08.2015
21:12

Ne vidjeni cirkus,Terza ne da fotelju ni pod razno!,ali je jako interesantno da ovih dana ne pominje Toleta i Partizan,stvarno cudno,mozda se konacno osvestio?

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 06.08.2015
19:47

I sad će da povuku ostavke...cirkus 24/7