Apel Grobarima - Partizanu više NE SME da se ponovi Zrinjski!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.09.2017.
14:49
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Novo izdanje ''Partizanovog vesnika'' najvećim delom posvećeno je izrečenoj kazni crno-belima zbog incidenata protiv Budućnosti i Olimpijakosa i mogućnostima da se slične stvari spreče tokom jeseni.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Na tu temu govorio je potpredsednik kluba Vladimir Vuletić, koji je u UEFA branio interese Partizana i pokušao da ublaži izrečenu kaznu.

Nije uspeo, a za ''Partizanov vesnik'' objasnio je i zbog čega.

''Kazna koju je Partizan dobio je vezana kazna za obe utakmice, i protiv Budućnosti i protiv Olimpijakosa.

Partizan se suočio sa nekoliko izuzetno teških optužbi. Pored optužbi koje su bile vezane za pretpostavku rasizma, Partizan se suočio sa stvarima koje su nedvosmisleno tačne i UEFA je u tom slučaju u pravu.

I dalje su blokirane izlazne kapije na tribinama, pa nas pita predsednik žalbenog veća kako je moguće da dobijamo konstantno iste opomene godinama i da se ništa nije promenilo u tom pogledu?!0

Blokirani izlazi, pale se bengalske vatre, druga pirotehnička sredstva, ubacivanje predmeta u teren...

Dolazio sam u situaciju da objašnjavam razliku između političkih i rasističkih poruka.

Na kraju, dobijamo pitanje šta je rasizam.

Ja onda odgovorim da su to majmunski krici, povici Ubij Srbina..., a onda dobijam video zapis sa istočne tribine, gde dvadeset naših navijača majmunskim kricima ispraća jednog tamnoputog igrača Olimpijakosa i to je snimljeno kamerom na istočnoj tribini i poslato UEFA u Nionu.

Dakle, oni raspolažu i privatnim snimcima.

Našli smo se na veoma kluzavom terenu, jer je moguće da vam se povisi kazna ako ne uspete da uverite žalbeno veće da ste u pravu.

Bio je predlog da se Partizan isključi na tri godine iz evropskih takmičenja''
, podseća Vuletić.

On dalje otkriva da je Partizan već preduzeo određene korake da se problemi koliko-toliko ublaže.

''Partizan je instalirao video nadzor, uvešće elektronsku naplatu karata i elektronski nadzor na ulazima na svim kapijama. Neće biti više moguće da kada dođe neki policajac sa značkom i kaže 'ja sam Murga drot', uđe na stadion u uvede njih deset.

Partizan će sa tim umeti da se izbori.

Naravno, nastojaćemo i da pokrenemo privatne tužbe protiv lica koja se ovako odnose prema imovini kluba.

Moramo da pokušamo da promenimo mentalitet. Nama PRETI TROGODIŠNJE IZBACIVANJE iz Evrope. Podsetili su nas na isključenje posle dvomeča sa Zrinjskim, zatvaranje stadiona protiv Totenhema, da ima opširan dosije u UEFA.

Navijači koji vole Partizan, tu ljubav moraju da pokažu na odgovarajući način.

Posebno je apostrofirano i to moram da ponovim - svi povici, 'šiptari, cigani', za nih su ozbiljan problem. Kada sam im rekao da Zvezdini navijači sami sebe zovu cigani (''Mi smo cigani, najjači smo najjači'') oni nisu to uspeli da shvate. Ako mi aludiramo na tako nešto, za njih je to rasizam'',
upozorava Vuletić i na kraju dodaje:

''Mi nemamo luksuz da ovaj klub sa ovakvim timom dovedemo u situaciju da nam se ponovi ono što nam se desilo sa Zrinjskim. Ovaj tim to ne zaslužuje!

Niti Đukić, ni Saša Ilić, ni bilo ko od igrača koji danas igraju u ovom Partizanu. Oni zaslužuju evropsko proleće, ali mi treba da im pružimo evropsko proleće. A za njih ja ne brinem''
, zaključio je Vuletić, a kompletnu emisiju možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Taribo West
Friday, 08.09.2017
06:29

Pošto će biti instalirane kamere izdvojiti huligane i doživotno im zabraniti ulazak na stadion. Nije bilo gorih huligana od engleskih, a danas su najbolja publika...

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Thursday, 07.09.2017
18:15

Jos ce da izjavi da je neko nas bio na tribinama i snimao njih

avatar
Ivancz
Thursday, 07.09.2017
17:13

Znači da sam bio upravu kada sam reko da su napravili dil kada su spasavali ovu sezonu ( isplatilo se ). Kazna je bila jedna sezona + tri uslovno, nova kazna znači automatski tri sezone.

avatar
Dača
Thursday, 07.09.2017
16:41

Problem huliganizma lako može da bude rešen ali izgleda da vas u upravi to ne interesuje.

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 07.09.2017
21:35

Ne samo upravu, tu je policija koja je u tesnoj saradnji sa navijacima ... Droga je u prometu ne smetano itd itd...

avatar
Burazer
Thursday, 07.09.2017
16:34

Pa najverovatnije posle utakmice sa Albancima u Beogradu, izbacice nas.

avatar
Bik Koji Sedi
Thursday, 07.09.2017
16:31

Po ko zna koji put ponavljam da se povede racuna,ko se sunja tom istocnom tribinom! Jos od 88-e i onog meca protiv Rome,kada je zapaljena strunjaca za doskok i pogodjen Djanini upaljacem u glavu,zakljucno sa ovom utakmicom protiv Olimpijakosa,sa te tribine vreba konstantna opasnost od rigoroznih kazni. To sto je neko snimio tih dvadeset budala samo govori o svemu i svacemu sta se tu desava. Znaci,imamo i budale,ali i ljude koji su spremni na sve samo da napakoste Partizanu. I sve na toj istoj tribini. Ovde je neko rekao da UEFA tretira jug kao fan-zonu i da su tu nesto blaza pravila ponasanja,npr. ne gleda se toliko zakrcenost prolaza i hodnika. Zato ponavljam apel iz prve recenice mog komentara i upravi i pravim navijacima Partizana koji se nalaze na toj tribini!

avatar
Joey Barton
Thursday, 07.09.2017
16:03

Ko njima daje pravo da zabranjuje moju slobodu izrazavanja? Kada meni neko kaze nesto ruzno, i ako mi se ne svidja njegovo misljenje, ja cu i dalje da branim njegovo pravo da to kaze. Liberalizam znaci sloboda. Kada se ukine na primer ta sloboda izrazavanja, to vise nije liberalizam, nego tiranija.

avatar
Che Wolfasin
Thursday, 07.09.2017
16:33

Stadion nije mesto za rasizam i govor mržnje. Ti kao individua imaš slobodu govora, ali kada pola stadiona počne sa pozivima na ubijanje i rasističkim kricima to je nešto drugo.

avatar
Thursday, 07.09.2017
19:39

da,ali ovde je rec o rasizmu... nesto najodvratnije sto postoji... kako nas nije sramota da gugucemo igracu olimpijakosa?a u timu imamo par momaka crnih?a i da nemamo,alo,21 vek , o cemu pricamo?bio sam na tekmi,i stvarno me bilo sramota... likovi bezubi,ulepljeni znojem,gugucu,to se desavalo na istoku do juga,strasno...

avatar
AC REVOLTIZAN
Thursday, 07.09.2017
15:11

Veca je verovatnoca da cemo biti kaznjeni nego da necemo, najbolje bi nam i najpametnije bilo da i one dve utakmice odigramo pred praznim tribinama ili da mogu samo zene i deca da udju kao sto su onda uradili turski celnici (mislim na klub), u suprotnom, S V E ce djavo da nas nosi...

avatar
RIP KOBE
Thursday, 07.09.2017
15:57

samo sa skenderima

avatar
AC REVOLTIZAN
Thursday, 07.09.2017
17:15

Najmanje jos i na toj utakmici ne bismo smeli da imamo publiku, ali, sto je sigurno, sigurno je...

avatar
Che Wolfasin
Thursday, 07.09.2017
15:10

To je problem i sa huliganima sa severa ne samo sa juga. Ako stvarno vole svoj klub neka navijaju sportski ili neka sede ispred TV-a i onda divljaju.

avatar
RIP KOBE
Thursday, 07.09.2017
21:27
avatar
Al(a)din
Thursday, 07.09.2017
14:55

Tako zalosno sta sopstveni navijaci rade svojim klubovima

avatar
Srba Stamenkovic
Thursday, 07.09.2017
16:08

Oni nisu navijači oni ne znaju ni koliko igrača ima na terenu!

avatar
Al(a)din
Thursday, 07.09.2017
17:39

Zaboravio sam staviti navodnike