Antić ga žali, Bora hvali: "Muslin nas vodi na Mundijal"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.05.2016.
11:26
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni fudbalski stručnjak Bora Milutinović veruje da će novi selektor reprezentacije Srbije ispuniti zadatak i odvesti "Orlove" na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Pre samo desetak dana Radomir Antić je izrazio skepsu po pitanju plasmana reprezentacije Srbije na Mundijal u Rusiji istakavši da imenovanje Slavoljuba Muslina suštinski neće promeniti ništa.

Za razliku od bivšeg selektora "Orlova", proslavljeni stručnjak Bora Milutinović tvrdi da Muslin može da odvede reprezentaciju na Mundijal ali isto tako ističe da će jedinstvo biti preduslov za uspeh.

"Moramo da stvorimo ambijent, tim i duh reprezentacije. Mislim da je jasno posle Muslinovih izjava da ima izvanrednu ideju i verujem da će sa igračima realizovati taj san, a to je mesto na Svetskom prvenstvu" rekao je za "Tanjug" Bora Milutinović.

Bora Milutinović drži rekord po broju reprezentacija koje je uspeo da odvede na Svetsko prvenstvo (Meksiko, Kostarika, SAD, Nigerija i Kina), a evo šta smatra ključnim za uspeh.

"Sve timove moramo da poštujemo, ali najviše sami sebe. Imamo kvalitet da se stvori timski duh, da igrači budu optimisti i da se stvori pozitivan ambijent. Siguran sam da će tako postići pozitivan rezultat" zaključuje Milutinović.

Reprezentacija Srbije će u narednom periodu odigrati tri kontrolne utakmice u sklopu priprema za kvalifikacije koje počinju 5. septembra duelom sa Republikom Irskom u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke