Analiza - Partizane, kuglice su te pogledale!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 25.08.2017.
13:47
Izvor: Sportske.net

Bez obzira šta ćete čuti iz tabora Partizana, ovo je više nego dobar žreb. Da predstavimo rivale.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV

Povezane vesti

Partizan je imao sreće u žrebu i čini se da nije nerealno da prođu dalje. Dinamo iz Kijeva su čak priželjkivali i u Ligi šampiona u kvalifikacijama kada su izvukli Olimpijakos.

Radi se o gigantu, klubu koji je bio osnova sovjetskog fudbala, brend je Ukrajine i živi spomenik Valeriju Lobanovskom.

Ali, izgubili su primat od Šahtjora, u poslednjih pet godina samo su jednom bili prvak.

Naravno, Kijevljani imaju i evropske trofeje, dva KPK, superkup Evrope, u SSSR su bili šampioni 15 puta, od raspada crvene imperije isto toliko su puta bili prvaci Ukrajine.

Croatia Norway Euro Soccer


Ali, kakav je sadašnji tim?

Ne naročito kvalitetan, od naših igrača tu je nekadašnji "Zvezdaš" Aleksandar Pantić, tu su Hrvati Vida i Pivarić, poznati Brazilac Moraeš, kao i Mbokani koga se sećate iz PL.

Kada kažemo ne naročito jak, odnosimo se na period od pre nekoliko godina, imaju dosta problema, delom i zbog situacije u Ukrajini. Zanimljivo da je Dinamo Kijev eliminisan od Jang Bojsa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Šta reći o klubu iz Berna?


Miralem Sulejmani

Švajcarci su u vrhu tamošnjeg fudbala godinama, ekipa koja igra brz, ofanzivan fudbal, jasno Bazel je jači, ali žuto-crni za koje nastupa Sulejmani su se pokazali kao odličan tim prošle sezone.

Prošle godine su igrali u grupnoj fazi LE, pošto su ispali od Gladbaha u baražu za Ligu šampiona.

Takođe 2014. su bili u LE, kao i 2013. i 2012.

Dakle, stekli su dosta iskustva, ponovo nisu uspeli da se dočepaju Lige šampiona, CSKA je bio prejak, Rusi su dobili oba meča, ukupno 0:3, pa će Jang Bojsi opet u LE.

I na kraju, tim koji je došao iz poslednje grupe, Skenderbeg. Albanci su izbacili Dinamo iz Zagreba koji nije imao slabiji tim u ovoj deceniji, ali to ne umanjuje uspeh naših južnih suseda.

skembi skenderbeg rog dinamo

Albanci su prošli čitav put do grupne faze, krenuli su od Andore, sa 6:0 u dva meča eliminisali Sant Huliju, pa onda bili bolji od nimalo naivnog Kairata koga su naši timovi dobro upoznali, konkretno Zvezda.  U trećoj rundi savladali su Mladu Boleslav, češki tim nakon drame i penala, bilo je 3:3 posle dva meča, a Dinamo su prošlo na gol u gostima, u Zagrebu je bilo 1:1, u Albaniji bez golova pa je ovo najveći uspeh Albanaca u istoriji.

Tačnije, Skenderbeg se osvetio Hrvatima za poraz u plej ofu Lige šampiona prošle sezone, tada su otišli u LE, izgubili mečeve od Bešiktaša i Lokomotive, ali su osvojili tri boda, savladali Sporting iz Lisabona kod kuće.

Dakle, imaju i oni iskustvo, ne neka poznata imena u timu, ali su do pretprošle godine dominirali albanskom ligom i osvojili šest titula u nizu, no prošle godine su stigli treći.

Da li je Partizan imao sreće?

Svakako, sva tri tima su takva da se može igrati, Kijevljani su favoriti, ali svejedno, Partizan ima šansu i za drugom mesto, a isprsiće se pred Ukrajincima.

Ovo je dobar žreb i crno-beli moraju da budu zadovoljni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 25.08.2017
17:39

plase me samo nefudbalska desavanja u mecevima sa Albancima ... a zna se ko uvek izvuce deblji kraj ... ne bih voleo opet da budemo kaznjeni nekim izbacivanjem i novcanim kaznama

avatar
magister
Friday, 25.08.2017
15:30

Videli smo kako Partizan treba da igra: sa puno kretanja i utrčavanja u prostor u koji može da se gurne lopta. A onda da ta dodavanja budu sa osećajem, ni prebrza ni prespora. Sjajno odigrao Radin, raduje uklapanje sa Evertonom. Odličan Miletić stoper. Antonov - dobra ideja. Zašto ne i Neca Tomić koji je slobodan i jeftin (brz, šut, vredan)? Još jedan stoper? Jedan mladi dribler špic i iskusniji razbijač špic - umesto Đurđevića?

avatar
DEL PIEROO
Friday, 25.08.2017
15:27

Albanci igraju tvrd fudbal, nece biti lako predvidjam tu 4od6 bodova, Jang Bojs je realno prejak, dobice Partizan u obe uz par golova razlike, e sad sve zavisi od utakmica sa Dinamom a i tu tesko da se moze sta uraditi, nije ovo nimalo laka grupa ne zavaravajte se, svako ko je gledao Jang Bojs zna o cemu pricam

avatar
NecaTenerife
Friday, 25.08.2017
14:46

Mislim da u Humskoj ne sme da se izgubi utakmica u grupi,ni jedan od ovih protivnika nije takav da moze da nadigra Partizan u Beogradu...napred #Partizan napred #Zvezda

avatar
El_nikolic
Friday, 25.08.2017
14:32

Ne znam po čemu je ovo dobar žreb? Budimo realni, daleko ispred nas je Dinamo Kijev, Young Boys vise nego dobra ekipa, Skendeberg je solidan, dobili su Sporting, sto ne bi i nas.. imamo sanse, ali realno je 3. mesto..Ni Zvezda se nije usrecila ali ako Arsenal dodje sa izmenjenim timom, tu imaju sansu, protiv Batea mogu lagano, a sa Kelnom bi mogli kao Partizan sa Augsburgom, samo malo pametnije, pa sto da ne, uz malo srece i bez pravljenja glupih gresaka mogla bi oba tima dalje.. ali nema veze, i ovo je uspeh..

avatar
magister
Friday, 25.08.2017
14:26

Dobar - po imenima, ali i obavezujući. Zvezda ima inspirativnije protivnike, igrači će imati krila kad izađu protiv Topdžija. Pritom, Zvezda je tu autsajder i svaki gol i bod će se smatrati uspehom. Ovde, protiv tvrdih ekipa, Partizan ima obavezu, da odigra što bolje u Kijevu (jedino tu je rezultatski autsajder), da osvoji 3 + 1 i protiv Jang Bojsa i protiv Škendije i da sa remijem kod kuće protiv Kijevljana - dođe do 9 bodova i proleća u LE.

avatar
Roj Kin 16
Friday, 25.08.2017
14:26

Mislim da grupna faza počinje mečevima ekipa iz prvog šešira protiv ekipe iz drugog, a treći protiv četvrtog. To znači da bi Partizan mogao da igra prvu utakmicu kući protiv Albanaca, bez publike. Možda i najbolja opcija, da ne bude opet dronova i nereda..

avatar
Partizan/Lazio
Friday, 25.08.2017
14:08

Odlican zreb,konacno sreca na nasoj strani!Ovo se mora iskoristiti, Albance moramo dobiti u obe,a mislim da nam odgovaraju i J.Bojsi jer igraju na gol vise,protiv ekipa tipa Bate koje igraju disciplinovano nazad bi nam bilo teze.Moze i sa Dinamom da se igra,posebno u Beogradu,neretko oni imaju los dan.Nadam se da cemo prvi mec igrati sa Albancima kod kuce jer je najbolje za sve da tada odradimo suspenziju i izbegnemo nove kazne.Imamo lepu sansu za prolazak i sada je sve na upravi!

avatar
Povratak kralja 56
Friday, 25.08.2017
14:06

Samo još da prvu na domaćem terenu igramo protiv Skendeberga kako bismo upravo protiv njih odradili kaznu jer su i najlakši protivnik i da se spreče potencijalno incidenti.

avatar
sdssrb
Friday, 25.08.2017
14:05

Dobra grupa konacno mogu da kazem da sam zadovoljan posle toliko godina. Moze da se igra sa svima kod kuce mora da se uzme 7 bodova, sto je osnova za prolaz. Napred Partizan!

avatar
Danijel Sturridge
Friday, 25.08.2017
14:03

Biće nereda ovde , ukrajinci i srbi idu u goste albancima i albanskim gastrabajterima . Očekuju se neki dronovi ..

avatar
Alister Krouli
Friday, 25.08.2017
14:02

Dinamo ide dalje to je sigurno.Gledao sam YB protiv CSKA i cudio se kako su ispali i dalje se cudim. A sa ovim albancima bice gusto, dobice Partizan zabranu na 5 godina.

avatar
Friday, 25.08.2017
14:00

odlican zreb ... Albance nakantati sa sto vise razlike , a sa ostalima sta bude ...

avatar
napred Panktizan!
Friday, 25.08.2017
14:37

U kom vremenu ti zivis? Da nakantamo Skenderbeg? Daj boze, ali bio bi prezadovoljan minimalnim pobedama, sad bi potpisao 1:0 da dobijemo obe.

avatar
Srbi Zalug
Friday, 25.08.2017
13:59

Kako je moglo biti dobro je prošlo. Partizan može sa svim ovim klubovima iz grupe da se nosi. Želeo bih da i Zvezda prodje dobro protiv svojih protivnika koji nimalo nisu laki.Srecno svima

avatar
Loord Bobinjoo!
Friday, 25.08.2017
13:56

Borba sa Svajcarcima za 2 mesto.

avatar
Ša-la-la-la
Friday, 25.08.2017
13:53

Isto kao i zvezdu. Jedino arsenal sto je jaci, ostali nista posebno.