Albanski navijači besni na državu!

Autor: Miloš Marković
subota 03.10.2015.
13:12
Izvor: Sportske.net

Navijači reprezentacije Albanije su revoltirani odnosom vlasti te države prema narednoj utakmici, optuživši ih da su servilni prema rivalu.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Nakon nereda u Beogradu, navijači Albanije imaju veliku želju da iskažu svoj ponos i predstave se srpskim fudbalerima na najbolji mogući način.

Ipak, svesni značaja utakmice i velikih bezbedonosnih rizika, organizatori meča su u dogovoru sa srpskim predstavnicima zabranili isticanje nacionalnih obeležja, simbola, kao i prisustva pojedinih ljudi na meču, naročito Ismaila Morine, tamošnjeg heroja koji je ubacio dron u Beogradu.

"Frustrirani smo načinom na koji su ove mere preduzete, a njihovim izvršenjem se krše prava albanskih navijača i to je neprihvatljivo"
, navodi se u pismu koje prenosi Tanjug.

"Ne razumemo zabranu ulaska na stadion, naših članova i simbola čime se direktno provociraju naša osećanja i osećanja igrača"


 U pismu se organizatori upozoravaju da povuku odluke ili će biti posledica.
 
"U suprotnom, bilo kakve neželjene reakcije biće posledica vaših postupaka i vaša odgovornost", zaključuju navijači u pismu albanskom premijeru Rami i Fudbalskom savezu Albanije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke