Albanci - Žalba je spremna!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 03.11.2014.
17:43
Izvor: Sportske.net

Fudbalski savez Albanije je pripremio žalbu na odluku UEFA povodom nemilih događaja na meču 14. oktobra.

AP Photo/Darko Vojinovic
AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Povodom odluke UEFA da meč između Srbije i Albanije registruje službenim rezultatom 3:0 u korist naše reprezentacije, kao i zbog novčane kazne od 100 hiljada evra, savez u Albaniji je već pripremio žalbu na tu odluku i dostaviće je čelnicima UEFA.

Da se podsetimo da je do nemilih scena došlo nakon što je dron koji je leteo iznad stadiona Partizana nosio zastavu tzv. "Velike Albanije" nakon čega je Martin Etkinson poslao igrače u svlačionicu. Fudbaleri Albanije su odbili da se vrate na teren, tako da su reprezentaciji Srbije dodeljena tri boda u ovom meču.

Ipak, zbog loše organizacije Srbija je kažnjena sa oduzimanjem tri boda, a obe reprezentacije su kažnjene sa po 100 hiljada evra.

Fudbalski savez Albanije je već od ranije rešio da uloži žalbu, a sada je ona spremna, navodi se u njihovim medijima.

Naravno, u žalbi će biti navedeno da su fudbaleri napadani od redara, policije i navijača, i da fudbaleri te reprezentacije nisu bili u psihičkom stanju da nastave meč, te da je odluka koju je donela UEFA (registrovanje meča u korist Srbije) nepravedna.

"Čekamo da dobijemo zvaničnu dokumentaciju od UEFA, a u narednih 10 do 14 dana podnećemo žalbu. Na osnovu onoga što se desilo, smatramo da kazna nije smela da bude ovakva. Razočarani smo zbog takve odluke.

UEFA nije uzela u obzir rasističko ponašanje navijača Srbije, koji su pozivali na ubistva Albanaca na stadionu i van njega. Niko ne priča o tome kako su naše igrače šutirali u tunelu, kada su učestvovali i policajci, redari…  Organizacija meča bila je katastrofalna."
, rekao je predsednik FS Albanije, Armand Duka.

Pritisci na UEFA su se juče nastavili kada su Albanci pustili dron u sedište ove organizacije, nama ostaje da se nadamo da će čelnici ostati nemi pred ovakvim pritiscima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke