Advokatove dileme, štoperi i špic!

Autor: Boris Jovanović
utorak 14.10.2014.
13:53
Izvor: Sportske.net

Selektor je zakopčan kada je u pitanju tim, ali od promene formacije nema ništa. Personalne izmene treba očekivati na centralnim defanzivcima i eventualno u špicu. Oprez i pored imperativa?

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Dik Advokat nije bio zadovoljan igrom u Jerevanu, ali je bilo primetno da želi da spusti loptu na zemlju. Jasno, čim se ne ostvari željeni rezultat, stigle su zamerke javnosti.

Prva je sastav štoperske linije, pre svega jer Nastasić i Stefan Mitrović ne igraju u klubovima, druga je da smo bili suviše oprezni.

U svakom slučaju, od formacije će Holanđanin teško odstupiti. On je sledbenik 4-3-3, a varijacije na temu videćemo verovatno u narednim duelima, ali bez ubacivanja nominalno drugog špica.

Dakle, nema šanse da recimo Mitrović i Filip Đorđević zaigraju večeras zajedno, što ne treba da navodi na to da će Srbija biti udržana, bitno je koliko će igrača biti u završnici akcija.

Najveće šanse da počne meč ipak ima Filip Đorđević koji nije oduševio protiv Jermena, ali bi mogao da dobije šansu ispred Mitrovića i Lazovića.

U veznom redu, Jojić bi mogao da dobije šansu umesto Gudelja, pod pretpostavkom da Marković bude spreman. Ako fudbaler Liverpula ne bude u timu, igraće i Jojić i Gudelj, uz Tošića i Tadića koji su sigurni.

Najveća dilema ostaju štoperi. Mi smo uspeli da od reprezentacije za koju se verovalo da ima najbolju poslednju liniju u Evropi dođemo do toga da nemamo rešenja.

Nastasić i Mitrović nisu delovali dobro, ne samo jer nisu uigrani, već jer nemaju dovoljno minuta u nogama. Tomović ih ima u Fiorentini, ali on je pre svega desni bek, mada je igrao i kao centralni defanzivac. Duško Tošić isto može da igra levo i na štoperskoj poziciji, ali je Advokat rekao da ne voli da menja pozicije igračima.

Ovo je osetljivo pitanje, naime, Albanija će se braniti bunkerom, kao u Portugalu. Đani De Bjazi je klasičan predstavnik italijanske škole, biće to 4-5-1, tražiće šansu iz kontre, svesni da prilike koje im se ukažu treba iskoristiti, neće ih biti previše.

Ali, ni Srbija ne može da rizikuje, ako prva primi gol, sve će se promeniti. Mi nismo tim sa previše samopouzdanja, biće to igra nerava, teško je juriti rezultat, tim pre što se ovde navijači, ako tako možemo da ih nazovemo, imaju običaj da se okrenu protiv ekipe čim ne krene dobro.

Nadajmo se da neće izostati podrška, čak i ako bude mučenja, a verujemo da će Dik Advokat izvesti sledeći tim:

Stojković,
Ivanović, Nastasić, D. Tošić, Kolarov,
Matić, Jojić,
Marković, Tadić, Z. Tošić,
Đorđević.

Da čujemo vas?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke