Advokat oduševljen Andrijom Živkovićem

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.07.2014.
11:34
Izvor: Sportske.net

Fudbalski savez Srbije još uvek nije promovisao novog selektora ali je Dik Advokat počeo da obavlja svoju dužnost. Nakon što je odgledao duel Srbije i Nemačke na EP za omladince preneo je Tomislavu Karadžiću svoje utiske i istakao da ga je Andrija Živkovi

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Dik Advokat "otvorio je slučaj Srbija" iako još uvek nije zvanično promovisan kao novi selektor "A" reprezentacije naše zemlje.

Priče o tome da holandski stručnjak mnogo vodi računa o mladim igračima nacionalnog tima koji vodi pokazale su se tačnim već na startu jer je u utorak pomno ispratio duel omladinskih reprezentacija Srbije i Nemačke na EP u Mađarskoj.

Nakon što je meč završen Advokat je poželeo da podeli utiske sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem koji je u izjavi za "Sport" preneo šta mu je tom prilikom Holanđanin rekao.

"Advokat je bio zadovoljan kvalitetom same utakmice, ali pre svega talentom pojedinaca koji su protiv Nemačke samo potvrdili ogroman potencijal. Nije se bavio rezultatom, akcenat mu je bio na igri naše reprezentacije. Zanimljivo da nije hvalio samu igru, koliko individualni kvalitet naših igrača" rekao je Tomislav Karadžić.

A kada su individualci u pitanju predsednik FSS je preneo da je jedan reprezentativac posebno impresionirao budućeg selektora "Orlova".

"Andrija Živković! Koliko je samo hvalospeva rekao o njegovom učinku... A dete tek napunilo 18 godina. Nije mogao da veruje da neko sa toliko godina deluje tako zrelo na terenu. Zapazio je i još neke igrače. Divio se našem talentu" prenosi Karadžić.

Jasno je dakle da će Advokat po preuzimanju reprezentacije dobro proceniti koji bi mlađi igrači mogli da dobiju mesto u "A" selekciji a ako je suditi prema prvim impresijama prvotimac Partizana Andrija Živković može da se nada novom pozivu u prvi tim reprezentacije Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke