Advokat: "Ne živim u prošlosti, verujem u momke"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.10.2014.
18:03
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat izjavio je uoči sutrašnjeg meča u Jermeniji da zna za neuspehe koje je Srbija nizala u duelima sa reprezentacijama iz bivšeg SSSR-a ali da ga ta neugodna tradicija ne brine.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije kreće u subotu u pohod na EURO 2016. a prvu utakmicu u okviru kvalifikacione grupe I "Orlovi" igraju na stadionu "Republika" protiv Jermenije.

Selektor Dik Advokat obratio se novinarima uoči večerašnjeg treninga a u najavi utakmice govorio je i o neugodnoj tradiciji koji naš nacionalni tim ima u duelima sa bivšim sovjetskim republikama.

"Želimo da počnemo kvalifikacije uspehom u Jerevanu. Dobro poznajem mogućnosti selekcije Jermenije, gledao sam utakmice protiv Nemačke, Italije. Istina je, u timu našeg protivnika neće biti nekoliko povređenih igrača, ali ko izađe na teren sigurno će želeti pobedu i dati maksimum da do nje dođe. Ovo im je prva utakmica na domaćem terenu, logično je da budu veoma ambiciozni" počeo je svoje izlaganje Advokat.

Pred večerašnji trening otklonjene su nedoumice vezane za povredu Branislava Ivanovića i njegov nastup a Advokat je dodao i to da neće biti previše promena u timu u odnosu na duel sa Francuskom u Humskoj.

"Mogu da kažem da smo se dobro pripremili i da znamo kako da pokušamo da ostvarimo naš cilj s kojim smo došli u Jermeniju iako je uvek teško da se pobedi na gostujućem terenu" istakao je Advokat.

Upitan da li je svestan da je Srbija u prošlosti neretko gubila bodove u duelima sa reprezentacijama koje su nekada bile deo SSSR-a Holanđanin je rekao sledeće:

"Ja ne živim u prošlosti. Živim za budućnost. Verujem u igrače, u njihov odnos prema obavezama,  profesionalizam. Mogu da kažem da se u odličnoj atmosferi pripremamo za meč... Imamo kvalitetnu reprezentaciju, tim sposoban da ostvari rezultat koji smo postavili sebi kao cilj u ovim kvalifikacijama" zaključio je Advokat.

Jermenija je u prvom kolu kvalifikacija poražena u Danskoj, dok će za reprezentaciju Srbije sutrašnji meč biti prvi u grupi I.

Utakmica Jermenija - Srbija igra se u subotu na stadionu "Republika" u Jerevanu sa početkom od 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke