Advokat: "Kao da neko ne želi da Srbija bude na EP"

Autor: Miloš Marković
petak 24.10.2014.
15:54
Izvor: Sportske.net

Svoj stav povodom odluke UEFA u vezi sa kaznama izrečenim za utakmicu između Srbije i Albanije izneo je i selektor Srbije, Dik Advokat.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Reagujući na odluku članova Kontrolne i disciplinske komisije UEFA u vezi prekinute Grupa I kvalifikacione utakmice između Srbije i Albanije, selektor Srbije Dik Advokat je izjavio da odluke smatra čudnim.

"Iskreno, donesene odluke smatram vrlo čudnim. Iako je UEFA procenila da se utakmice između Srbije i Albanije mogu igrati, uveren sam da se na njih, i pre susreta i sada u trenutku izricanja kazni, mora gledati kao na slučaj Rusije i Gruzije, koje nisu mogle da budu zajedno svrstane u grupi.", rekao je.

Holandski stručnjak ističe da je ovakvim epilogom kažnjena isključivo Srbija.

"Epilog procesa odlučivanja je za mene, kao selektora Srbije, jednostavno neverovatan - kažnjena je samo jedna strana, a to je Srbija!", doda je on.

Advokat podseća i na nelogičnosti koje su se stvorila i koje su evidentne jednostavnim pogledom na tabelu.

"Čudna situacija je i kada pogledate na tabelu - odigrali smo dve utakmice, nijednu nismo izgubili, piše da imamo jednu pobedu, a osvojili smo samo bod! Albanci su prošli veoma dobro - ne razumem zašto su kažnjeni novčano, u čemu je smisao toga? Oni nisu hteli da nastave da igraju utakmicu pod bilo kojim okolnostima, kako te večeri sa ili bez publike, tako i sutradan.", istakao je on, a prenosi sajt FSS.

Na kraju, selektor Srbije iznosi svoj lični utisak 'da neko ne želi Srbiju na prvenstvu'.

"Na žalost, stičem utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik Prvenstva Evrope 2016. godine u Francuskoj. Dodatno otežavajuća okolnost je da ćemo naredne dve utakmice igrati bez podrške naših navijača kod kuće... Verujem u naš tim, učinićemo sve da pobedama ispunimo cilj i izborimo mesto na najvišoj evropskoj sceni.", zaključio je Advokat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke