Advokat je dobar izbor za Srbiju!?

Autor: Miloš Marković
petak 03.10.2014.
12:54
Izvor: Sportske.net

Tako tvrdi proslavljeni holandski fudbaler Mark Van Bomel koji je u razgovoru za B92 izneo svoje impresije u vezi sa novim selektorom Srbije.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kao promoter Ture trofeja Lige šampiona, Mark Van Bomel je svoju ambasadorsku ulogu ovog puta obavljao u Beču.

Kolege sa B92 su iskoristile priliku da proslavljenog fudbalera i reprezentativca Holandije upitaju za mišljenje o svom zemljaku, Diku Advokatu, koji je od nedavno postavljen na mesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

Van Bomel ističe da Advokata poznaje veoma dobro, te je uveren da će biti dobar izbor za Srbiju.

„Jako dobro ga poznajem.“

„Trenirao me u reprezentaciji, kao i u mom poslednjem timu PSV Ajndhovenu. On je odličan trener koji ima iskustvo vođenja reprezentacija, Belgiju, Rusiju. Radio je u brojnim klubovima. Mislim da je Srbija napravila dobar izbor njegovim dovođenjem.“, rekao je Van Bomel.

Takođe, nekadašnji fudbaler Barselone i Bajerna veruje da će Advokat ostvariti svoj primarni cilj i odvesti Srbiju u Francusku.

„Nadam se da će te se kvalifovati za turnir u Francuskoj i da ćete i tamo napraviti dobar rezultat. Da ponovim on je dobar izbor, iskusan trener i mislim da vam neće biti teško da se kvalifikujete.“, rekao je između ostalog Mark Van Bomel za sajt B92.

Zvanično prvi izazov u okviru kvalifikacija za EURO Diku Advokatu i Orlovima biće predstojeći mečevi protiv Albanije i Jermenije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke