Abu otvorio dušu: ''Ako jednog dana odem iz Partizana...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.01.2016.
10:17
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Abubakar je tokom prvog dela sezone bio Partizanova udarna igla u evropskim utakmicama, ali posle šokantne eliminacije crno-belih sa evro-scene, usledile su sve glasnije spekulacije na temu njegovog odlaska ove zime iz Humske.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Napadač Partizana koji sutra slavi 29. rođendan je bio najbolji strelac crno-belih u ukupno 12 evropskih mečeva od sredine jula do polovine decembra, kada je klub iz Humske završio svoj prošlogodišnji evropski put.

Od ukupno 20 Partizanovih golova u Evropi, Oumaru je postigao šest, ali je u domaćem šampionatu ostao u senci Valerija Božinova.

S obzirom da u nastavku sezone ekipu Partizana očekuju samo domaće obaveze, mnogi sumnjaju u Oumaruovu motivaciju pogotovo što su crno-beli davno izgubili realne šanse da odbrane titulu.

Zbog toga se sve češće govori i o njegovom odlasku iz Partizana, samo šest meseci pošto je stigao u Humsku, ali sudeći po onome što je izjavio ''Novostima'', kamerunski fudbaler nema takve planove.

''Sa klubom imam ugovor još godinu i po i samo razmišljam o Partizanu. A ako budem odlazio jednog dana, želim da to učinim tako da svi budu srećni. I klub i ja'', jasan je Oumaru.

Odlični napadač je u srpskom fudbalu jedinstven po tome što je jedini stranac koji je nastupao za Partizan, Crvenu zvezdu, Vojvodinu i OFK Beograd, naše najtrofejnije klubove.

S tim u vezi, Kamerunac je prokomentarisao i zbog čega nije uspeo u Zvezdi, gde je i započela njegova srpska avantura.

''Ne znam zbog čega je to bilo tako. Trudio sam se na svakom treningu da dam sve od sebe. Nisam se ljutio ni kada su mi predložili da odem u OFK Beograd.

Bio sam željan da pokažem kvalitet koji posedujem. Ljudi koji me poznaju i veruju u mene nisu zaslužili da ih razočaram'',
objašnjava Oumaru.

Za sve ove godine u Srbiji, Oumaru je zavoleo našu zemlju, a ono što mu se posebno dopada jeste ljubaznost, predusretljivost ljudi, želja da se pomogne drugome...

''I to ne zato što žele neku novčanu korist, već prosto žele da vam se nađu. To veoma cenim'', dodao je Oumaru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 03.01.2016
15:25

Bolje da se proda Abu, verovatno neće imati motivaciju, posle ispadanja iz Evrope, ako neko stvarno nudi 1.2 - 1.4 mio €, mora da se proda, jer ima dosta igrača koji su čak i bolji od Abua za te pare.

avatar
gosfkcz
Sunday, 03.01.2016
15:00

Ako ga ne prodate sada cena ce mu drasticno pasti na leto, jedino da se opet istakne na evropskim utakmicama pa da ga prodate sledece zime.

avatar
Scepan Scekic
Sunday, 03.01.2016
14:59

I Branko Ilic je secam se,rekao da ostaje i da ce samo u slucaju dobre ponude da ode,a sutradan vest da je prodat.Ne bih voleo da se to desi sa Abuom ali...nikad se ne zna.Kako ovi lopovi u upravi rade u korist drugih (u korist Zvezde naravno),najmanje u korist Partizana,procenite sami sta ce se desiti do kraja zimske pijace,i da li Abu ostaje.

avatar
Stevan Maric
Sunday, 03.01.2016
13:56

NECES TI NIDJE...Nedamo teeeeeeeee

avatar
ParniValjak!
Sunday, 03.01.2016
12:49
avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Sunday, 03.01.2016
13:37

Je l' dobio covek konacno nas pasos? Nesto bas i nisam siguran, znamo gde smo i gde zivimo...

avatar
Scepan Scekic
Sunday, 03.01.2016
15:00

Da smo normalna drzava Abu bi odavno dobio pasos,a ne Evandro,Kadu i slicni likovi.Ako im usfali mesto za stranca dace jos nekome pasos kladim se.

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Sunday, 03.01.2016
11:26

Tomic je demantovao za Rumune (naravno, to nista ne mora da znaci), a i najavio da se vraca Petrovic, ali ne Radosav vec Ivan:-D Videcemo...

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Sunday, 03.01.2016
11:20
avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Sunday, 03.01.2016
11:19