A u Humskoj sve po starom... Dokle tako?

Autor: Darko Mitrović
petak 22.08.2014.
01:25
Izvor: Sportske.net

Da li postoji išta što vas je iznenadilo u večerašnjem duelu Partizana i Nefčija? Konfuzna igra, promašaji, neiskorišćene prilike, prozivke sa tribina, uvrede na račun uprave... Svega smo se toga nagledali i proteklih godina.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U Partizanu nikako da postanu svesni odnosa svojih kvaliteta i slabosti. Prevelika očekivanja od strane javnosti, navijača, ali i uprave, kod igrača stvaraju sve veću tenziju, gotovo neizdrživu, a ako tome dodamo i višemesečnu neizvesnost oko isplate zaostalih zarada, nije ni čudo što Nikolićeva ekipa nema neophodnu koncentraciju tokom utakmica.

Nažalost, to se pogotovo odnosi na mečeve koje Partizan igra pred svojim navijačima. Umesto da domaći teren bude prednost crno-belima, događa se upravo suprotno - oni kao da jedva čekaju da odu na neko gostovanje.

Tako je zazvučala i izjava trenera Nikolića posle meča, kada je, između ostalog, imao i opasku kako će Partizan pobediti i u Bakuu, kada je već da ''pregrmi'' Humsku.

S tim u vezi, večeras je na udaru velikog broja navijača, izuzev članova uprave, bio i Nikola Ninković, vezista Partizana, koji se tako pridružio sve većem broju igrača crno-belih koji su poslednjih godina doživeli žestoke prozivke sa tribina.

Setimo se samo Stefana Babovića, Nemanje Rnića, Lazara Markovića, koji su takođe na svojoj koži osećali izlive nezadovoljstva kritičnih pristalica crno-belih, a pogotovo Marka Šćepovića, koji je doživeo i da mu neki navijači prošlog leta ispod južne tribine čak i javno skidaju kapitensku traku.

Ovog leta još uvek nismo, srećom, imali prilike da vidimo nešto slično, ali smo sa druge strane, čuli i preteranu reakciju Nikole Ninkovića koji je na zvižduke sa tribina odgovorio uvredama na račun svojih kritičara, koje je nazvao ''dresiranim ljudima''.

Sve u svemu, ovakva negativna atmosfera samo može da šteti Partizanu, da ga dodatno ''ubija'', pa se postavlja pitanje kada će se to konačno promeniti? Kada će fudbalerima crno-belih da ponovo ''svane'' kad treba da zaigraju na svom stadionu u evropskim mečevima?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke