Vredna donacija vlade Japana Džudo savezu Srbije

Autor: Pavle Knežević
petak 22.09.2017.
17:11
Izvor: Sportske.net

DŽSS dobio najsavremenije tatamije od vlade Japana.

Džudo savez Srbije
Džudo savez Srbije

Povezane vesti

Vlada Japana uručila je danas Džudo savez Srbije donaciju u vrednosti od 34 hiljade evra u vidu specijalnih podloga za takmičenje.

Tatamije izrađene po najsavremenijim standardima je na ceremoniji u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" uručio ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara. Svečanoj ceremoniji su pored predstavnika DŽSS-a prisustvovali i predstavnici Vlade Srbije, odnosno Ministarstva omladine i sporta.

Podloge od 650 kvadratnih metara će prvi put biti upotrebljene na Svetskom  kupu u Beogradu predstojećeg vikenda, a kasnije će ih koristiti džudisti u svim starosnim kategorijama za pripremu za domaća i međunarodna takmičenja, sa posebnim akcentom na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Predsednik DŽSS-a Ivan Todorov zahvalio je japanskom ambasadoru na veoma vrednoj i značajnoj donaciji.

"Ovo još jednom pokazuje da dobra saradnja između Srbije i Japana rezultira jednom pomoći, pogotovo u džudou, koji je japanski sport. Ovom prilikom želim da se zahvalim i njegovoj ekselenciji na pomoći Džudo savezu i nadam se da će kroz ovu donaciju da se još više produbi saradnja u sportu i između Džudo federacije Srbije i Džudo federacije Japana", rekao je Todorov.

Vlada Japana je projekat nabavke tatami podloga za Džudo savez Srbije započela pre dve godine

"Bilo bi lepo da ova donacija doprinese i intenzivnijem treningu džudista u Srbiji u bezbednijim uslovima. Znam da u Srbiji ima mnogo talentovanih mladih džudista kao što je Aleksandar Kukolj i Nemanja Majdov. Znate da se 2020. godine održavaju Olimpijske igre Tokiju, i veoma se radujem što ćemo tada videti srpske sportiste koji će trenirati na ovim tatami podlogama, kako postižu značajne rezultate", rekao je ambasador Japana Đuići Takahara.

Za donaciju, Vladi i narodu Japana zahvalili su se i svetski šampion Nemanja Majdov i prvak Evrope Aleksandar Kukolj, koji su istakli da će njima, kao i mlađim takmičarima, rad na ovim strunjačama izuzetno značiti.

"Ono što se otprilike vidi sa strane, okom posmatrača, je da je to neki teren na kojem mi vežbamo i na kome izvodimo naše tehnike bacanja i treninge odrađujemo. Međutim, ono što je bitno i što mi borci znamo, to je da pravi kvalitet i standard strunjača koji smo dobili obezbeđen. I dovoljan broj strunjača nas mnogo čuva od povreda i daje nam prave uslove za vežbanje i da nastavimo dalje", rekao je  Kukolj.

Koliko je donacija važna naglasio je svetski šampion Nemanja Majdov.

"Ove strunjače će da nam dobro doći. Uopšteno, i za Džudo savez Srbije i za sport u Srbiji. Znamo da dobri uslovi za trening prave svetske rezultate, kao što smo pokazali da smo ja i Aca svetski lideri, tako da će i mlađi naraštaji, u dobrim uslovima, postizati ovakve rezultate. To je sigurno jedan početak, i što je najbitnije, štitiće nas od povreda. Imaćemo sutra najbolje strunjače na svetu na ovom Svetskom kupu", rekao je Majdov.

Ne propustite