Vladimir Kličko uzvraća udarac?!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.05.2017.
10:55
Izvor: Sportske.net

Mnogi su ga otpisali posle poraza od Džošue, slali u penziju, ali bivši šampion se ne predaje tek tako.

EPA/GERRY PENNY
EPA/GERRY PENNY

Povezane vesti

Još uvek nije poznato ko će biti naredni rival Entoniju Džošui, novom šampionu sveta u teškoj kategoriji, ali Vladimir Kličko ima veliki adut u svojim rukama da mu ponovo izađe na megdan.

Naime, Ukrajinac je potvrdio da u ugovoru ima klauzulu o revanšu sa Džošuom i na njemu je ostalo da donese konačnu odluku o tome da li će tu opciju i iskoristiti. Prema tome, Kličko će imati prednost u odnosu na Tajsona Fjurija koga takođe mnogi očekuju u sledećoj borbi.

Kako prenosi britanski ''Dejli Mejl'', Kličko bi odluku trebalo da donese u naredne dve nedelje, posle kraćeg odmora u svojoj domovini, a ukoliko bi njegov odgovor bio potvrdan, novi meč bi mogao da bude organizovan već na jesen. I vrlo verovatno ponovo na 'Vembliju'.

A da bi Kličko zaista mogao da zatraži novu borbu, naslućuje se i iz njegove izjave posle meča sa Džošuom, u vezi sa dešavanjima u šestoj runci, kada je Britanac bio na konopcima.

--
--

''Džošua je jako dobar borac, ali i on ima svoje slabosti. Kada sam ga oborio u šestoj runci nisam verovao da će ustati. Trebalo je tada da završim posao. Osećao sam se uverenim da dobijam bitku i da mogu da budem strpljiv i čekam novu šansu'', objašnjava Kličko.
 
Ipak, Britanac ga je iznenadio uraganskim napadima u 11. rundi i uspeo da trijumfuje.

Dodatni motiv za 41-godišnjeg Ukrajinca da odloži penziju jeste i mogućnost da se izjednači sa Holifildom, Luisom i svojim bratom Vladimirom, koji su bili trostruki osvajači titule prvaka sveta.

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Herkules88
Monday, 01.05.2017
13:24

Ne sa Vladirimom vec sa Vitaliem

avatar
Eglos Zero
Monday, 01.05.2017
11:45

Revans nego sta ! Odlican mec je bio.

avatar
Leks Lutor
Monday, 01.05.2017
11:43

onaj Amerikanac bi ih sve polomio zato mu nece ni dati sansu..

avatar
Johnnyy
Monday, 01.05.2017
12:09

Vajlder je brutalan. Fjuri, Dzosua i Klicko ga izbegavaju i sami prave ugovore kako bi se hvatali za neku klauzulu da izbegnu Vajldera.

avatar
Leks Lutor
Monday, 01.05.2017
19:44

i ja mislim Vajlder razbija bije i levom i desnom a u najboljim je godinama za boksera. A sad ga preskacu kao ova zove Fjurija da se bore a Vajlder prvi izaziac a obnda se i kliccko pojavljuje znaci covek moze da dobije sansu tek 2020.Verovatno su t menadzeri najvise krivi...

avatar
Tuta Bugarin
Monday, 01.05.2017
13:25

Vajlder jeste brutalan, ali samo sto se tice udarca, nikakvu tehniku ne posjeduje, bas sam na ovom sajtu s nekim pricao o tome. Trebao bi da poradi na tehnici. Sad da li ga izbjegavaju, ne bih rekao. Moguce cak i da Amerikanci izbjegavaju borbu Vajlder-Povetkin, koja bi za Vajldera bila najveci ispit do sad, prica se kako je Povetkin pao na doping testu, u sta sumnjam. Treba Vajlderu jedna veca borba da pokaze ko je i sta je, iako danas nema toliko ozbiljnih boraca, borba sa Povjetkinom Ortizom, Dzosuom, Klickom ili Fjurijem, to bi za njega bio ispit, kako za njega tako i za njegovog rivala.

avatar
Mangus
Monday, 01.05.2017
12:32

Vajlder bi oduvao i Fjurija i Klicka, ali Josuu ne bi tako lako. Mada je realno jedini koji moze ozbiljno da mu zapreti. To. Bi bio spektal

avatar
Di Magia
Monday, 01.05.2017
11:23

Revans naravno... Klicko je pokazao da moze da se nosi sa britancem...Imao je mec u svojim rukama, nije ga zavrsio onda kad je trebao najvise da napadne...Al bojim se da ce Dzosua za naredni mec znatno poboljsati kondiciju... Sve u svemu voleo bih revans...