U subotu MMA spektakl u Beogradu - Hoće li ovaj sport postati olimpijski?

Autor: Beta Beta
utorak 19.09.2017.
15:20
Izvor: Beta

Šesto otvoreno MMA prvenstvo Beograda biće održano predstojeće subote na platou ispred šoping centra Delta Siti (City), saopštili su danas organizatori.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Učešće na tom takmičenju potvrdilo je 30 klubova iz Srbije, Rusije, Crne Gore i Makedonije.

Program se sastoji iz dva dela. Od 10.00 do 20.00 biće održane borbe u amaterskoj konkurenciji, a centralni dogadjaj rezervisan je za večernji termin. Reč je o finalnim borbama MMA turniru na kojem će se takmičari boriti za titule prvaka Beograda u nekoliko kategorija.

U amaterskom delu runde traju dva puta po tri minuta, takmičari nose zaštitne kacige, gume za zube, rukavice i zaštitu za potkolenice.

"Nije suština nasilje i tuča kako mnogi misle. Problem je što su se ljudi ovde otudjili od sporta i zdravog života, zbog materijalnih ili emotivnih problema. Ovo je sport kao i svaki drugi. Karate na primer postaje olimpijski sport a mi se nadamo da će uskoro to postati i MMA. Ima najava da bi to moglo da se dogodi već 2024. godine",
rekao je predsednik MMA saveza Beograda Stevan Tuović.

On je dodao da u Srbiji ima 80 registrovanih MMA boraca od kojih će njih 50 nastupati na ovom turniru.

Ulaz je slobodan, a besplatne karte svi zainteresovani mogu rezervisati i preuzeti na info pultu Delta Sitija, do 29. septembra, uz lični dokument. Broj ulaznica je ograničen, dodaju organizatori u saopštenju.

Ne propustite