Srebrna Tijana Bogdanović!

Autor: Beta Beta
utorak 16.06.2015.
22:18
Izvor: Beta

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je danas srebrnu medalju u kategoriji do 49 kilograma na Evropskim igrama u Bakuu.

taekwondodata.com
taekwondodata.com

Povezane vesti

Bogdanović je u finalu izgubila od Britanke Čarli Medok, na zlatni poen, sa 9:10.

Srpska reprezentativka je u prvom kolu pobedila Belgijanku Indru Kraen rezultatom 9:5, a u četvrtfinalu Luciju Zaninović iz Hrvatske 2:1. U finale se plasirala pobedom na zlatan bod protiv domaće takmičarke Patimat Abakarove.

"Zahvalna sam Olimpijskom komitetu Srbije i svima koji su došli da me podrže i da navijaju za mene. Znam da je ovo dobar rezultat, ali želela sam zlato, posebno jer mi svaki bod mnogo znači zbog rangiranja na olimpijskoj listi.

Nadam se da ću na Gran priju osvojiti zlatnu medalju jer su ti bodovi veoma važni za Rio, koji je moj cilj
", rekla je Bogdanović.

Trener Dragan Jović rekao je da je zadovoljan medaljom Tijane Bogdanović.

"Svakako smo zadovoljni prvom medaljom (za tekvondo) na prvim Evropskim igrama. Naravno da ostaje žal za zlatom, ali Tijana je mlada i pred njom je mnogo ovakvih turnira. Nama je svakako cilj Rio i tamo želimo da ostavim pečat, kao u Londonu, možda i sa više medalja", rekao je on.

Srpski reprezentativac Miloš Gladović takmičenje je završio na četvrtom mestu.

On je u prvom kolu pobedio Moldavca Stepana Dimitrova sa 8:7, dok je u četvrtfinalu poražen od Ruija Braganke iz Portugala 13:7. U repasažu je pobedio turskog tekvondistu Gorkema Sezera na zlatan bod sa 9:8, a u borbi za bronzanu medalju izgubio je od Nemca Leventa Tunkata sa 6:1.



Ne propustite