Peruničić pred Evropski kup: ''Lepo je biti Srbin ovih dana!''

Autor: Beta Beta
sreda 24.09.2014.
08:05
Izvor: Beta

Evropski kup za seniore održaće se predstojećeg vikenda u Beogradu, a predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov rekao je danas da je to takmičenje za kratko vreme počelo da donosi bodove za svetsku rang listu.

Zavod za sport i medicinu sporta
Zavod za sport i medicinu sporta

Povezane vesti

Evropski kup za seniore, koji zajedno organizuju Džudo savez Srbije i Crvena zvezda, održaće se 27. i 28. septembra u hali Šumice u Beogradu.

"Pre sedam godina smo krenuli u projekat Srbija open turnira. Za samo tri godine uspeli smo da udjemo u sistem prestižnih takmičenja u okviru Evropsle džudo unije. Grupa takmičenja medju kojima je i naš Evropski kup direktno nose bodove za svetsku, odnosno evropsku rang listu", rekao je Todorov na konferenciji za novinare u Beogradu.

Todorov je dodao da veliku zahvalnost duguju ministarstvu omladine i sporta Srbije, kao i Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda i pozvao ljubitelje džudoa da dodju u šumice.

Prema njegovim Todorova, potvrda dobrog rada saveza je uspeh braće Nemanje i Stefana Majdova, koji su na Evropskom prvenstvu za juniore u Bukureštu osvojili zlatnu, odnosno bronzanu medalju.

Prvi čovek džudo kluba Crvena zvezda Stojan Vujko rekao je da je predstojeće takmičenje, na kojem će učestvovati više od 365 džudista iz 30 zemalja, najveće u regionu.

Vujko je naveo da će najbolji takmičari sa Evropskog kupa dobiti vredne bodove za osvajanje olimpijske norme.

Državni sekretar u ministarstvu za omladinu i sport Predrag Peruničić rekao je da se nada da će srpski sportisti imati još veće uspehe na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Lepo je ovih dana biti Srbin zbog svih sportskih uspeha koje naši sportisti postižu. Uveren sam da će nas naši asovi u periodu koji dolazi još mnogo puta obradovati i da će biti još berićetnije za vreme Olimpijskih igara 2016. godine", istakao je Peruničić.

Nemanja Majdov je kazao da se nikada u takmičenjima Evropske džudo unije nije desilo da braća osvoje medalje u istoj kategoriji.

"Ovo je rezultat čitavog našeg tima. Ovo je tek početak i nadam se još boljim rezultatima na Olimpijskim igrama", kazao je Nemanja Majdov.

Njegov brat Stefan je dodao da je osvojena medalja kruna njegovog dosadašnjeg rada i najbolji podstrek za dalji rad.

Ne propustite