''Pekmen'' otvara bokserski institut u Kini!

Autor: Beta Beta
četvrtak 28.08.2014.
01:35
Izvor: Beta/AP Photo/Vincent Yu

Zvanično najbolji borac prošle decenije Meni Pakjao objavio je danas da će otvoriti bokserski institut u Kini i da veruje da ova zemlja može da proizvede svetske šampione.

Beta/AP Photo/Vincent Yu
Beta/AP Photo/Vincent Yu

Povezane vesti

Popularni "Pekmen" će u saradnji sa jednom kineskom kompanijom i vladom te zemlje otvoriti institut koji će nositi njegovo ime i čiji je cilj da polaznicima prenese iskustva pomoću kojih je osvajao titule u rekordnih osam težinskih kategorija.

Pakjao je ovo objavio iz šangaja, u kome je počeo promociju za svoju borbu 22. novembra protiv Krisa Aldžirija za titulu u velter kategoriji u verziji WBO.

"Institut za boksersko obrazovanje Meni Pakjao" će biti otvoren u Pekingu, a onda je planirano da se raširi na celu Kinu, objavio je 35-godišnji Filipinac.

"Kina je proizvodila uspešne borce i olimpijske pobednike na amaterskom nivou i postoji potencijal da se to prenese u profesionalne redove. Lokalnim borcima je samo potrebno nešto znanja o boksu i treba da se nauče osnovama. Naravno da stanovništvo od 1,4 milijarde ljudi može da proizvede šampione", rekao je Pakjao.

Osim što je i jedan od najboljih boksera današnjice, Pakjao je i kongresmen svoje zemlje. On je kazao da želi i da ovaj projekat doprinese boljim odnosima Kine i Filipina, koji se spore oko teritorije u Južnom kineskom moru.

"Ovo će pomoći i našim odnosima, naročito zato što kineska vlada učestvuje u ovom projektu. Dolaziću na akademiju jednom mesečno ili jednom u tri meseca da vidim kako stvari idu", rekao je Pakjao.

Osim dužnosti u svojoj akademiji, kongresu i boksu, Pakjao je nedavno preuzeo ulogu trenera-igrača u novom profesionalnom košarkaškom timu sa Filipina, koji će u oktobru debitovati u oktobru.

Pakjao je rekao da trenira svaki dan osim vikendom i da mu to ne predstavlja problem.

Voljeni borac koji često citira Bibliju na Filipinima ima status narodnog junaka. Kada se on bori cela zemlja staje, a njihovo masovno gledanje u kućama i na javnim mestima je uobičajena stvar.

Ne propustite