Odjeci velikog uspeha srpskog kik boksa

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.10.2014.
01:06
Izvor: Sportske.net, kick.rs

Španski grad Bilbao je od 19. do 26. oktobra bio domaćin Evropskog prvenstva u tri discipline kik boksa: lou kik, K1 stil i ful kontakt. Među 480 boraca iz 34 zemlje bilo je i 23 reprezentativaca Srbije koji su osvojili 15 medalja.

kick.rs
kick.rs

Povezane vesti

Borislav Pelević, predsednik KBS Srbije i VAKO Evrope, istakao je zadovoljstvo ostvarenim u Bilbau.

''U Španiji je ostvaren veliki uspeh, i to sa podmlađenom ekipom. Momci i devojke su dostojanstveno predstavljali našu zemlju, pokazali su veliku želju za uspehom, ogroman entuzijazam i ljubav prema domovini. Za ostvareno najzaslužniji su sami takmičari, klupski treneri, kao i stručni štab koji svake godine sa njima finišira formu tokom završnih priprema'', rekao je, između ostalog, Pelević.

Miodrag Jotić, direktor reprezentacije, naglasio je da su veliku pomoć i podršku tokom boravka u Bilbau imali od doktora Nenada Tijanića koji živi u ovom španskom gradu i koji je, praktično, bio domaćin našoj selekciji. Govoreći o rezultatima dodao je:

''U ovoj ekipi smo imali devetoro debitanata u seniorskoj konkuerenciji. Reč je o mladim takmičarima koji su se kalili kroz juniorske pogone, a koji su već na prvom seniorskom takmičenju stigli do odličja. Uveren sam da će na svakom narednom takmičenju biti još bolji''.

Trener Neven Dondur je istakao da su svi takmičari bili maksimalno motivisani i odlučni da ostvare što bolji rezultat, a da je većina poraza bila veoma tesna, za bod-dva.

Dušan Kilibarda, trener reprezentacije, je pohvalio atmosferu u ekipi istakavši da su takmičari maksimalno podržavali jedni druge.

''Već je rečeno da smo imali dosta debitanata. Mnogi od njih, posebno u finalnim mečevima, gubili su za bod-dva. To je danak neiskustvu. Uveren sam da će već naredne godine mnogi od njih ostvariti još bolje rezultate. U Bilbau su pokazali da su šampioni u ringu i van njega''.

Kapiten nacionalnog tima, Nenad Pagonis je rekao da su se debitanti predstavili u odličnom svetlu i da je uveren da će sa stečenim iskustvom u španiji na svakom narednom takmičenju biti još bolji.

Miljan Vidović, zlatni dečko srpskog kik boksa, najpre se zahvalio trenerima, predsedniku KBS Srbije i drugarima iz reprezentacije, i dodao:

''U timu je bilo dosta novi lica, ali to se nije osetilo. Svi smo poderžavali jedni druge, imali odličnu atmosferu, zato rezultati i nisu mogli da izostanu. Što se mene tiče, imao sam tri meča. U prvom sam bio bolji od Rusa, u drugom od Bugarina, rivala iz finala SP u Brazilu prošle godine, da bih u finalu pobedio Mađara. Zadovoljan sam i kako sam radio na Evropskom prvenstvu, kao i medaljom koju sam osvojio''.

Više puta je rečeno da je Srbija u Bilbau imala devet debitanata i da se njihovi pravi rezultati tek očekuju:

''Od njih se očekuje mnogo naredne godine kad će Beograd biti domaćin Svetskog prvenstva. Šampionat planete će se održati u tri discipline: lou kiku, K1 stilu i kiklajt kontaktu. Počeće 17. Oktobra, eliminacije će se održavati u hali „Pionir“, dok su polufinala i finala planirana za Arenu'',  najavio je dr Borislav Pelević.

SVE SRPSKE MEDALjE

ZLATO: Miljan Vidović (K1 stil, do 81 kg).

SREBRO:Teodora Manić (lou kik, do 65 kg), Tijana Srdić (lou kik do 70 kg),

Stevan Dukić (lou kik do 75 kg), Nikola Stošić (lou kik do 81 kg), Nenad Pagonis (lou kik, do 91 kg), Sanja Sučević (K1, do 52 kg), Aleksandra Krstić (K1, do 70 kg) i Saša Polugić (K1, +91 kg).

BRONZA: Saida Bukvić (lou kik, do 52 kg), Ajla Lukač (lou kik, do 56 kg), Andi Đurđević (lou kik, do 86 kg), Milena Švonja (K1, do 60 kg), Dimitrije Tadić (K1, do 71 kg) i Ljubo Jalovi (K1, do 75 kg).

Ne propustite