Odbrojavamo do revanš meča Fjurija i Klička!

Autor: Beta Beta
sreda 07.09.2016.
13:06
Izvor: Beta

Revanš meč svetskog bokserskog šampiona u teškoj kategoriji Britanca Tajsona Fjurija i bivšeg šampiona Ukrajinca Vladimira Klička biće održan 29. oktobra u Mančesteru, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Beta/AP Photo/Czarek Sokolowski
Beta/AP Photo/Czarek Sokolowski

Povezane vesti

Revanš meč trebalo je da se održi 9. jula, ali je pomeren pošto je Fjuri povredio skočni zglob.

"Oduševljen sam što se napokon vraćamo borbi. Sada je bitno da se koncentrišemo da navijačima pružimo ono što zaslužuju", rekao je trener i ujak svetskog prvaka Piter Fjuri.

Bilo je neizvesno da li će se revanš održati, pošto je Antidoping agencija Velike Britanije optužila Fjurija da je koristio nedozvoljene supstance, što je on negirao i najavio tužbu.

Fjuri je prošlog novembra pobedio Klička jednoglasnom odlukom sudija i osvojio titule prvaka sveta u teškoj kategoriji.

To je bio prvi poraz Ukrajinca posle 11 godina. On je prvak u verzijama WBA, WBO i IBO, a oduzeta mu je titula u verziji IBF pošto je pristao na revanš s Kličkom umesto da boksuje protiv obaveznog izazivača Vjačeslava Glazkova.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Scholes
Wednesday, 07.09.2016
17:15

Najava za najgori mec broj 2 u istoriji... Mislim da bi ih Tajson iz najboljih dana zajedno unistio u ringu, da ne navodim neke druge boksere tek..

avatar
masimomorati
Wednesday, 07.09.2016
20:53

Ima bar 15-20 boksera u zadnjih 25 godina koji bi ovu dvojicu posteno iskrpili. Boks u superteskoj kategoriji je jadan da jadniji biti ne moze.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 07.09.2016
14:14

super , uzeleo sam se boksa