Kukolj bez medalje na Evropskim igrama

Autor: Beta Beta
subota 27.06.2015.
16:37
Izvor: Beta

Reprezentativac Srbije u džudou Aleksandar Kukolj poražen je danas u repasažu Evropskih igara od Grka Ilijasa Ilijadisa, te tako nije uspeo da se domogne borbe za bronzano odličje u kategoriji do 90 kilograma.

twitter: @oksrbije
twitter: @oksrbije

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije u džudou Aleksandar Kukolj poražen je danas u repasažu Evropskih igara od Grka Ilijasa Ilijadisa, te tako nije uspeo da se domogne borbe za bronzano odličje u kategoriji do 90 kilograma.

Kukolj je poražen na kaznu viška, iako je u samom finišu napravio 'juko' koji je glavni sudija poništio.

"Izgubio sam na kaznu viška. Na kraju sam pokušao da ga bacim i uspeo sam, ali nisam siguran da li je bio juko. Ustao sam i video poen, kontrola mi je dosudila juko, ali je glavni sudija povukao taj poen. Ne znam šta se desilo, ne volim da se pozivam na sudske odluke, ali bih voleo da pogledam snimak", rekao je Kukolj po završetku borbe, a prenosi Olimpijski savez Srbije.

U borbi za polufinale Kukolja je zaustavio aktuelni vicešampion sveta Mađar Kristijan Tot pobedivši ga na ipon.

Do četvrtfinala Kukolj je stigao pobedivši na ipon Ukrajinca Nhabali Kuedjaua i prethodno takođe na ipon takmičara iz Estonije Mermeljuk Aleksandra.

U kategoriji preko 100kg Božidar Božinić pobedio je u prvoj borbi džudistu iz Turske Serbest Buraka na ipon, ali nije uspeo da se plasira u četvrtfinale, jer je u narednoj borbi poražen od Rusa Renat Saidova.

Ni Dmitri Gerasimneko nije uspeo da se plasira u četvrtfinale u kategoriji do 90 kilograma. U prvoj borbi bio je bolji i na ipon dobio Klamert Davida iz Češke dok je u narednoj borbi na ipon poražen od džudiste iz Gruzije Gvinašvili Beka.

Stefan Jurišić poražen je u prvoj borbi u kategoriji do 100 kilograma od Italijana Domenika Di Guida.

Ne propustite