Kličkova medalja prodata za milion dolara

  • 30. mart 2012.

  • 16:08

  • Izvor: Beta

Zlatna medalja koju je Vladimir Kličko osvojio na Olimpijskim igrama prodata je na današnjoj dobrotvornoj aukciji u Kijevu za milion dolara, ali ju je nepoznati kupac odmah posle isplate vratio svetskom bokserskom šampionu.


Foto: beta
Humanitarna akcija koja je organizovana u Kijevu završena je uspešno pošto je pribavljena velika svota novca a Vladimir Kličko ipak nije ostao bez zlatne medalje koju je osvojio na OI.

"Nepoznati kupac platio je milion dolara (749.000 evra) za olimpijsku medalju Vladimira Klička. Predstavnici kupca, međutim, objavili su odmah posle transakcije da žele da medalja ostane u porodici Kličko", navodi se u saopštenju Fondacije Kličko.

Ovaj gest je dirnuo obojicu braće - Vladimira, šampiona teške kategorije u verzijama WBA, WBO, IBF, kao i nosioca prestižnog pojasa za "pravog šampiona" časopisa Ring; i Vitalija, šampiona u WBC verziji.

"Ova medalja je izvor našeg profesionalnog uspeha. Zahvaljujući finansiranju dobrotvora, moći ćemo da ostvarimo snove stotina hiljada ukrajinske dece", rekao je Vladimir.

Komentari

blog comments powered by Disqus s

Digital Day

Konor Vikam - Liverpulov prijatelj

Fudbaler Sanderlenda je jedini koji je u tekućoj sezoni uspeo da postigne gol i na 'Stamford Bridžu' i na 'Etihadu'. NJegovim golovima najviše su se obradovali navijači Liverpula.

1

Prva strana

Zvezda i Partizan - Kad je država Medići...

Kako smo se navikli da se država i njene sluge ponašaju kao srednjevekovne mecene? Zbog čega se samoupravljački koncept u sportu tretira kao beli medved? Da li je država pogrešno shvatila svoju ulogu i zbog čega je privatizacija Sveti gral?

Dalje...

Izjava dana

Poštovanje Partizanu, ali voleo bih da moja Zvezda osvoji titulu.

Nemanja Matić

Nemanja Matić

Glas naroda

April - "Bure baruta"!

Mesec čiji prvi dan obeležavaju šale, srpsko društvo i državne institucije moraće da shvate vrlo ozbiljno jer se nalaze pred ispitom čiji nas ishod može zaviti u crno ali i pokazati u najboljem mogućem svetlu pred nama samima ali i pred svetom.

Dalje...