Kličkova medalja prodata za milion dolara

  • 30. mart 2012.

  • 16:08

  • Izvor: Beta

Zlatna medalja koju je Vladimir Kličko osvojio na Olimpijskim igrama prodata je na današnjoj dobrotvornoj aukciji u Kijevu za milion dolara, ali ju je nepoznati kupac odmah posle isplate vratio svetskom bokserskom šampionu.


Foto: beta
Humanitarna akcija koja je organizovana u Kijevu završena je uspešno pošto je pribavljena velika svota novca a Vladimir Kličko ipak nije ostao bez zlatne medalje koju je osvojio na OI.

"Nepoznati kupac platio je milion dolara (749.000 evra) za olimpijsku medalju Vladimira Klička. Predstavnici kupca, međutim, objavili su odmah posle transakcije da žele da medalja ostane u porodici Kličko", navodi se u saopštenju Fondacije Kličko.

Ovaj gest je dirnuo obojicu braće - Vladimira, šampiona teške kategorije u verzijama WBA, WBO, IBF, kao i nosioca prestižnog pojasa za "pravog šampiona" časopisa Ring; i Vitalija, šampiona u WBC verziji.

"Ova medalja je izvor našeg profesionalnog uspeha. Zahvaljujući finansiranju dobrotvora, moći ćemo da ostvarimo snove stotina hiljada ukrajinske dece", rekao je Vladimir.

Komentari

blog comments powered by Disqus s

Digital Day

Prvenac Đorđa Rakića

U Crvenoj zvezdi ovog proleća imaju dosta razloga za zadovoljstvo, a jedan od njih je i povratak u golgetersku formu Đorđa Rakića, koji je jesenji deo sezone propustio zbog povrede. Rakić je svojim prvim golom u sezoni najavio trijumf nad Radničkim iz Niša, kojim je Zvezda došla na prag šampionske titule.

1

Prva strana

Vujošević vs Čović - Nerešeno!

Arenu će i gladijatori i zapenjeni plebs napustiti uvereni da su pobedili, iako je zapravo jasno da će biti nerešeno. Problem je što u barutani u kojoj su Čović i Vujošević odlučili da održavaju svoje borbe svi postaju publika...

Dalje...

Glas naroda

"Večiti", svaka bi vas birtija poželela!

Formula je sledeća, ko je dalje od državnih jasli piše saopštenja, onaj drugi odgovara sa visine. Onda se umeša savez sa opštim mestima, pa neko poviče "privatizacija" i svi se razbeže. Umesto zaključka, prisetite se kako je izgledao jesenji derbi.

Dalje...