Kao nekad - Startuje bokserska liga Srbije!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.02.2016.
15:00
Izvor: Sportske.net, sbf.rs

Ljubitelji plemenite veštine od narednog vikenda će konačno ponovo moći da uživaju u bokserskim duelima u našoj zemlji, posle odluke o pokretanju Prve bokserske lige Srbije.

sbf.rs
sbf.rs

Povezane vesti

Kako je objavljeno na sajtu Bokserskog saveza Srbije, šampionat počinje već 27. februara, a takmičiće se ukupno pet ekipa, i to: Loznica, Vojvodina – Mikromarket, KG iz Kragujevca, Lazarevac i Radnik iz Bijeljine.

Bilo je predviđeno da liga broji šest klubova, ali je subotički Spartak u poslednjem trenutku otkazao učešće.

Prema rasporedu, u prvom kolu KG će u Kragujevcu u hali ''Park'' ugostiti ekipu Lazarevca, dok će Loznica dočekati ekipu Vojvodina – Mikromarket. Slobodan u prvom kolu je Radnik iz Bijeljine.

U prvom delu sezone, koja se završava krajem maja, boksovaće se pet kola. Drugi deo sezone će se nastaviti početkom septembra, a šampionska ekipa će se znati u prvoj polovini decembra, kada je planirano i poslednje, deseto kolo.

Inače, liga je pokrenuta na inicijativu Udruženja klubova prvoligaša, čiji je predsednik Dušan Pantelić iz Lazarevca, uz podršku Bokserskog saveza Srbije. Za direktora takmičenja članovi udruženja izabrali su Dragoljuba Radovića, predsednika Takmičarske komisije BSS.

''Smatram da smo uradili pravu stvar i da će ovo takmičenje imati pozitivan uticaj na srpski boks.

Siguran sam da smo svi mi koji smo se okupili oko ove ideje ozbljni u nameri da ovo takmičenje organizujemo i sprovedemo na pravi način, da pokušamo da vratimo publiku na bokserske mečeve, kao i da privučemo pažnju sportske javnost'',
izjavio je Pantelić.

Uz zadovoljstvo zbog ukazanog poverenja da rukovodi ovim takmičenjem, Dragoljub Radović poručuje da će svoj posao obavljati maksimalno odgovorno, na najbolji mogući način.

''Ja sam svestan situacije u našem boksu, mislim na besparicu, na to da nema dovoljno boksera u elitnoj konkurenciji, ali hoću da verujem da ovaj projekat može da bude jedan od načina da se to promeni''
, izjavio je Radović.

Nešto stariji ljubitelji sporta, a posebno boksa, sećaju se da je u vreme Jugoslavije, kako one stare, tako i one iz devedesetih bilo pravih bokserskih spektakala širom naše zemlje, pa se nadamo da bi slično interesovanje mogla da izazove i ova novoformirana liga.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ivan Petrovic
Thursday, 25.02.2016
16:48

Strasno je dokle smo stigli sa boksom. Iz Sapca sam pa mogu da se pohvalim da sam jedan od mladjih koji je gledao te danas vec legendarne bokserske spektakle. Macva - Loznica pa to je bilo neopisivo samo sto se publika ne pobije na tribinama. Sramota je da samo pet klubova ucestvuje i da nema kluba kao sto su Kablovi Jagodina, Pinki Zemun, Zvezda, Partizan, Dinamo Pančevo i naravno Mačve koja je poslednji i ako se ne varam jedini prvak Srbije (mislim da je samo jedna sezona boksovana od kada je Srbija postala samostalna), a koja je dala Aleksandra Mitrovića (kapiten reprezentacije), Bane Jovičič (kapiten reprezentacije), Ljubomir Marjanović, Branislav Stanković (obojica reprezentativci sa medaljama sa velikih takmičenja) i jos mnogo velikih boksera.... Ali sta da se radi neka ovo bude početak boljih dana.