Fjuri vs Kličko - OPET otkazano!

Autor: Beta Beta
subota 24.09.2016.
12:09
Izvor: Beta

Bokserski šampion sveta u teškoj kategoriji Tajson Fjuri povukao se iz meča s Vladimirom Kličkom drugi put, a njegovi promoteri naveli su da su u pitanju medicinski razlozi.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Fjurijev promoter Henesi sports saopštio je da bokser nije "medicinski spreman da se bori", ali nije naveo detalje otkazivanja meča zakazanog za 29. oktobar.

Revanš najvećeg iznenađenja prošle godine bio je prvobitno zakazan za 9. jul, a Britanac se tada povukao zbog problema sa zglobom. Samo nekoliko dana posle tog odustajanja, Fjuri je vidjen u Francuskoj na fudbalskom Evropskom prvenstvu kako se zabavlja i čašćava navijače pićima.

U avgustu je objavljeno da je Fjuri optužen za korišćenje dopinga istog dana kada je otkazao borbu u julu.
 
Mediji nisu mnogo nagadjali o razlozima odustajanja, ali je američki I-ES-PI-EN (ESPN), koji je obično dobro obavešten, objavio da je imao uvid u lekarsku dokumentaciju i da je Fjurijevo zdravstveno stanje mentalne prirode. Prema tom izvoru, bokseru će biti potrebna institucionalna pomoć i on "neće biti spreman za boks u dogledno vreme".

Henesi sports je objavio da je Fjuri "jako razočaran" i da se "duboko izvinjava" svim navijačima.

Prema nezvaničnim izvorima, Kličkovi promoteri će zatražiti istragu Fjurijevog zdravstvenog stanja. Ukrajinac je naveo da je spreman da se bori bilo kad.

Fjuri u profesionalnoj karijeri ima 25 borbi i svih 25 pobeda, od čega 18 nokautom. On se nije borio od novembra prošle godine, kada je šokirao svet boksa nanevši Kličku prvi poraz posle 11 godina. On je tada osvojio titule u verzijama WBA, WBO, IBF, IBO, kao i najprestižniji pojas časopisa Ring. IBF pojas mu je oduzet iste godine jer nije mogao da ga brani u propisanom roku.

Fjuri je od tada često govorio da mu je dosta boksa, a letos je najavio da će mu revanš sa Kličkom biti poslednja borba u karijeri. On je kazao da posle toga želi da se ugoji, da postane debeo kao njegovi otac i stric i da želi da uživa sa porodicom i ne radi ništa.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mark Chesire
Saturday, 24.09.2016
21:05

Tragicno ko je sampion,,, poslije svih velikih imena...

avatar
chaki
Saturday, 24.09.2016
12:49

Obican cirkusant,nece se ni boriti vise,Klicko bi ga razapeo ovaj put...