Džošua vs. Kličko - Odobrena borba, održaće se na proleće!

Autor: Beta Beta
sreda 02.11.2016.
16:57
Izvor: Beta

Svetska bokserska asocijacija (WBA) odobrila je danas borbu izmedju Britanca Entonija Džošue i Ukrajinca Vladimira Klička za titulu u super teškoj kategoriji za proleće naredne godine.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Borba će se održati na proleće 2017. godine ali samo ako Džošua pobedi Erika Molinu 10. decembra u Mančesteru i odbrani titulu u IBF verziji.

Pojas WBA je slobodan pošto ga se Tajson Fjuri odrekao prošlog meseca navodeći da ne može da brani titulu zbog depresije. Fjuri je prošlog novembra osvojio WBA, IBF i WBO pojaseve pošto je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Klička.

"Sada ćemo razgovarati sa Kličkovim menadžerom Berndom Benteom i Kličkovim timom kako bismo dogovorili vreme i mesto borbe, znajući da je meč sa Erikom Molinom važniji nego ikada", rekao je Džošuin promoter Edi Hern.

Dva tima su pokušala da ugovore borbu Džošue i Klička u decembru, ali su dogovori propali. Hern je rekao da je to zbog konfuzije da li bi se boksovalo za WBA titulu.


Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuta Bugarin
Wednesday, 02.11.2016
19:20

Klicko protiv Dzosue ima slabe sanse! I Dzosua i Wilder su trenutno iznad Klicka!!!

avatar
ElGranCampeonMxicano
Thursday, 03.11.2016
23:10

Mec protiv Joshue mu je mnogo tezi od Wildera. Wilder ima samo jak udarac, inace je katastrofalan bokser, nula od tehnike, dok je Joshua jedan od bolje tehnicki potkovanih teskasa.

avatar
ElGranCampeonMxicano
Monday, 07.11.2016
17:20

Da, ni sam ne znam koga bi favorizovao izmedju Klitschka i Wildera, iz razloga koje si naveo. Wladimir je u poslednjih 10 godina navikao da boksuje protiv niskih taksista i drvoseca i cim mu je naisao lik koji je krupniji od njega i ima dobar rad nogu, oducio ga je od boksa. Mada licno bih i dalje blago favorizovao Klitschka protiv WIldera. I jedan i drugi imaju staklene brade i jak udarac tako da mogu da nokautiraju jedan drugog, samo sto Klitschko ima bolje odbranu i tehniku. U stvari kad opet pomislim na to kako je Wilder izgledao pretuzno protiv Moline, koji je konzerva prve klase, pa i ostalih protivnika, jos mi je teze da ga zamislim protiv Wladimira. Ali u pravu si za Wilderove prednosti koje si naveo.

avatar
Tuta Bugarin
Friday, 04.11.2016
16:27

U pravu si! I ja mislim da je Joshua bolji od Wildera, ali mislim ni da se protiv Wildera Klicko nebi bas proslavio, jer je vec u godinama i protiv njega nebi imao prednost u rasponu ruku, na sta se Klicko vadio zadnjih godina. A takodje i bokseri koji su bili veci od Klicka nisu imali ni t od tehnike pa tu svoju visinu nisu uspjeli iskoristiti. Ali zbog godina dao bi prednost Wilderu u odnosu na Klicka sigurno.