''Delije'', spremajte se za novi spektakl! Zvezda želi uz pun ''Pionir'' do EVROPSKE TITULE!

Autor: Beta Beta
utorak 15.11.2016.
15:46
Izvor: Beta

Džudo klub Crvena zvezda proslavio je danas medalje koje su dvoje članova tog kluba osvojili na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore i najavio velike ambicije za predstojeće Evropsko klupsko prvenstvo u Beogradu.

BETAPHOTO/Dzudo savez Srbije/MO
BETAPHOTO/Dzudo savez Srbije/MO

Povezane vesti

Milica Nikolić odbranila je šampionsku titulu u konkurenciji do 48 kilograma, dok je Nemanja Majdov u osvojio bronzanu medalju u konkurenciji do 90 kilograma.

Predsednik džudo kluba Stojan Vujko zahvalio se sportistima na rezultatima i uručio je Milici Nikolić plaketu "Naša šampionka", a  Ivan Bošnjak, predsednik Skupštine kluba, dao jo je buket cveća.   

"Hvala svima koji su bili uz mene, pre svega mojoj Crvenoj zvezdi a posebno treneru Andriji Djurišiću, kao i treneru koji se od skoro priključio našem timu Vladimiru Rančiću, koji mi je mnogo pomogao na ovom putu. Hvala i prijateljima i sparing partnerima koji su bili uz mene. Medalja iz Tel Aviva je potvrda čitave sezone koja je za nama, i koja je bila nikad bolja. Uverena sam da ću uzeti  još jednu evropsku medalju i to za seniore", rekla je dvostruka evropska šampionka Milica Nikolić.

Nemanja Majdov je na EP za juniore u Malagi drugi put postao šampion, a pre dve nedelje je osvojio bronzu na seniorskom Grend slemu u u Abu Dabiju i sada je osvojio bronzu na EP za mladje seniore. Njemu je plaketu "Naš šampion" takodje uručio Bošnjak.

"Nastavili smo sa dobrim rezultatima, i oni su sve bolji, tako da imamo čemu da se radujemo u budućnosti. Sigurno ćemo dati svoj maksimum do Olimpijskih igara u Tokiju. Uveren sam da ćemo nastaviti  istim tempom i da će Igre 2020.  biti vrhunac naše karijere.  Zahvaljujem se svim ljudima koji su pomogli da dođem do ovog rezultata, mom treneru i ocu Ljubiši Majdovu, mojoj porodici, čitavoj Crvenoj zvezdi, sparing partnerima, svim našim i mojim sponzorima", rekao je Majdov.

Odlični rezultati Zvezdinih  prvotimaca najbolji su uvod za krunu sezone, Evropsko klupsko prvenstvo - Ligu šampiona čiji je domaćin Beograd 17. decembra.

"Crvena zvezda je pre dve godine osvojila bronzano odličje na ovom takmičenju u Hopdorfu u Holandiji što je još jedna ispisana stranica u srpskoj sportskoj istoriji.  Ove godine želimo da ovde u Beogradu, u dvorani Aleksandar Nikolić, pred domaćom publikom podignemo lestvicu uspeha. Pozivamo sve ljubitelje džudoa da 17. decembra ispunimo dvoranu Aleksandar Nikolić i bodrimo našu Zvezdu do titule", rekao je Vujko.

Ne propustite

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Monday, 23.01.2017
16:36

Klub je osnovan 1. avgusta 2008. godine pod nazivom Fbk Stari grad, a na peti rodjendan kluba doneta je odluka o promeni naziva u Fbk Crvena zvezda. Klub je trostruki šampion Srbije u florbolu (2009, 2010. i 2011.), učestvovao je na više međunarodnih turnira u Srbiji i inostranstvu i klub je koji je dao najviše igrača za reprezentaciju Srbije.

avatar
Petar Petar
Tuesday, 15.11.2016
20:55

Eto jos jednog mutanta u okviru SD. Kako je samo Zvezda zivnula u poslednjih pet sest godina, da covek ne poveruje... Reaktivirali su sekcije koje ne postoje po pedeset godina. mislim da su i ovde neke fuzije pravili sa nekima, ne znam tacno sa kim.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 15.11.2016
23:36

Sa nama Hahaha 1957. su se najpre fuzionisali sa nama nakon samo dve godine postojanja, a onda je usledilo ovo: Било је потребно више од 30 година (1989.) да Спортско друштво Црвена звезда донесе одлуку о поновном оснивању Џудо клуба фузионисањем са Џудо клубом Рекорд. Под именом Црвена звезда-Рекорд клуб се такмичио до 1995. године када је поново престао са радом. Такмичари Црвене звезде-Рекорд од 1989. до 1995. године освојили су три екипне титуле шампиона, два Купа и тринаест титула појединачних државних првака (џудисти Рекорда су пре фузионисања са Црвеном звездом освојили пет титула екипног шампиона).nСкупштина СД Црвена звезда је трећи пут одлучила да реактивира Џудо клуб спајањем такмичара и руководства са Џудо клубом Палилулац, који до 1992. године није имао запаженијих резултата, али доласком Ивана Тодорова улази у Прву лигу и осваја титулу. Оформљена је и женска екипа, а у том периоду у клубу је радило пет тренера са завршеним Факултетом физичке културе, што је била најбоља гаранција да ће Звездини џудисти поново доносити одличја.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 15.11.2016
23:43

Jedino sad jos ne znam kad je doslo do te trece fuzije, ali nije ni vazno toliko- hvala ti sto si napisao za ovo, sad mogu da ih zezam i za deveti klub, sest veoma spornih i neizvornih u muskoj konkurenciji (kosarka, rukomet, vaterpolo, hokej, ragbi ??, dzudo) i tri u zenskoj konkurenciji (fudbal, rukomet, vaterpolo), cekamo deseti klub iako ga sigurno vec i ima:-D Ovo ?? kod ragbija je zato sto postoji vise verzija tog sporta, ali svakako to nema cinjenicu da su bruka i sramota ove drzave i naroda.