Darko Miličić - Odgovor ''licemerima'' iz Hrvatske

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.12.2014.
10:21
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Bivši srpski košarkaš, a odnedavno ''nova nada'' našeg kik boksa, uzvratio je kritičarima iz Hrvatske, koji su njegov debi u kik boksu posmatrali kroz političku prizmu.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Podsetimo, jedan od najčitanijih hrvatskih medija, zagrebački ''Jutarnji list'', bavio se Miličićevim tetovažama, njegovom političkom opredeljenošću, uz konstataciju da je njegov nastup u četvrtak u ''Spensu'' pokazatelj kako mu je ''karijera krenula nizbrdo'' i kako je ''loš bokser''.

Darko Miličić se, međutim, ne osvrće mnogo na kritike iz susedstva, ali je u izjavi ''Novostima'' ipak nešto i prokomentarisao na tu temu.

On smatra da ga kritikuju ''licemeri'', pa povodom političkih prozivki iz Hrvatske poručuje da svoj narod voli, a da druge poštuje, podsećajući pritom i na činjenicu da je tokom košarkaške karijere igrao zajedno i sa hrvatskim reprezentativcem Zoranom Planinićem, sa kojim se odlično slagao.

''Ne zavirujem u tuđe dvorište, već se trudim da ako mogu i pomognem u čišćenju svog. Mogu svakoga da pogledam u oči, bez obzira koje je nacije, ili vere. Ali sa licemerima, koji su kod kuće 'veliki Hrvati', a kad dođu ovde sve ublažavaju, pa čak i znaju da zapevaju naše slobodarske pesme, nemate šta da pričate. Budi ono što jesi'',
poručio je, između ostalog, Darko Miličić.

Podsetimo, on je u četvrtak debitovao borbom protiv Radovana Radojčina, ali je zbog Miličićeve posekotine na nozi, borba prekinuta posle samo jedne runde i pobeda je pripala njegovom rivalu.

Ipak, Miličić nije razočaran, već je posle meča optimistički poručio: ''Ne može meni niko ništa''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
89nikola
Sunday, 21.12.2014
11:33

"Darko prvi utisci"? Neka si rekao licemerima najvećim na svetu! Podrška za Darka!