Da li je Mate Parlov dobio naslednika?

Autor: Beta Beta
utorak 18.08.2015.
07:45
Izvor: Beta

Čovek od koga Hrvatska očekuje olimpijsko zlato dogodine u Riju smatra da je još uvek neostojan poređenja sa jednim od najvećih jugoslovenskih sportista svih vremena.

globus.jutarnji.hr
globus.jutarnji.hr

Povezane vesti

Bokser Filip Hrgović, prvi Hrvat od legendarnog Mate Parlova s titulom amaterskog prvaka Evrope, rekao je danas da mu još mnogo medalja nedostaje kako bi mogao da se meri s legendom jugoslovenskog i hrvatskog boksa.

"Nisam još nasledio Parlova, ali sam na dobrom putu. Moraću da osvojim još dosta odličja da bih bio uz rame uz rame sa legendom"
, rekao je Hrgović, prenosi Hina.

Hrgović je u subotu osvojio titulu evropskog prvaka u superteškoj kategoriji, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u bugarskom Samokovu pobedio Nemca Florijana Šulca jednoglasnom odlukom sudija sa 3:0.

On je rekao da je "jako lepo videti i doživeti paradu", ali je naglasio da to "nije njegova realnost".

"Moja realnost i moj život je u dvorani, s mojim trenerom, s kojim se već deset godina znojim. Moja realnost je moja porodica koja već deset godina živi za mene i moj uspeh i sve to stresno proživljava", rekao je Hrgović.

O potencijalu hrvatskog boksera trener Leonard Pijetraj se izrazio prilično direktno.

"On nije normalan. On sad može da bude prvak sveta i olimpijski pobednik, a mislim da za dva meseca može biti i profesionalni prvak sveta. Međutim, neću mu stavljati taj teret. Nemojte pitati kad će u profesionalce. To je sad samo iluzija. Za njega sad postoji samo svetsko prvenstvo koje je za mesec i po dana", naveo je Pijetraj.

Ne propustite