Bronza za Tijanu Bogdanović na Gran priju u Rusiji

Autor: Beta Beta
subota 05.08.2017.
20:06
Izvor: Beta

Srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je danas bronzanu medalju na Gran priju u Rusiji, turniru G4 kategorije.

Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ds
Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ds

Povezane vesti

Bogdanovićeva, koja se takmiči u kategoriji do 48 kilograma, na startu je bila slobodna kao treći nosilac, da bi u sledećem kolu savladala Blanku Palmer Soler iz Španije sa 8:7, a zatim i Rikije Jidlirm iz Turske sa 15:6, saopštio je Tekvondo klub Galeb.

Srebrna olimpijka iz Rio de Žaneira se u polufinalu sastala sa Tajlandjankom Panipak Vongpatanakit, ali je poražena sa 33:3.

"Iako smo imali veliku želju da ovu borbu prodjemo uspešno, nismo uspeli. Posle tri greške u prvoj rundi i rezultatom od 6:0 za Tajlandjanku, meč je praktično bio rešen. Probala je Tijana nekoliko puta, ali bezuspešno", rekao je trener Dragan Jović.

"Trka za Tokio je tek počela, a ovo je Tijani prva veća medalja posle Rija. Kad gledam u celini, ovo je i dobar rezultat. Siguran sam da će Tijana ovo prebroditi. Ima tek 18 godina i ovo su prve provere zrelosti i nikada nije lako.

Najbolji ostaju i opstaju, a ona je toliko puta to dokazala. Bronza donosi 14,4 poena što nije malo. Sada idemo na Univerzijadu i po novu šansu",
dodao je Jović.

Ne propustite