Svetski kup: Prevc pred svojim navijačima oborio rekord

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 18.03.2016.
10:09
Izvor: Sportske.net

Sam kraj sezone u Svetskom kupu i obaranje rekorda Petera Prevca i to pred svojim navijačima!

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Sezona u skijaškim skokovima približila se samom kraju. Tradicionalno, poslednji vikend u sezoni pripada čuvenoj Planici.

Slovenački navijači mogu da budu zadovoljni jer će uživati u jednom takmičenju više nego što je predviđeno. Umesto dva, biće održana tri individualna takmičenja, kao zamena za ono koje je prošlog vikenda otkazano u Titize – Nojštatu.

Juče je održano to vanredno takmičenje, a ono će po mnogim stvarima ući u istoriju ski skokova. Peter Prevc je sezonu iz snova krunisao na najlepši mogući način, pobedom pred domaćom publikom, koja je došla u velikom broju da pozdravi svog šampiona. To je njegova četrnaesta pobeda u sezoni, što predstavlja novi rekord.

Iako nije briljirao kako to obično čini kada pobeđuje letovi od 223 m i 232.5 m bili su dovoljni za siguran trijumpf. Drugo mesto zauzeo je Johan Andre Forfang sa 7.5 poena manje od pobednika. Još jedan heroj domaće publike, Robert Kranjec zauzeo je treće mesto i potvrdio status jednog od najboljih letača u istoriji.

Prevc i ostali Slovenci su imali kao i uvek veliku podršku navijača, ali može se reći da je danas ipak jedan takmičar doživeo veće ovacije nego oni. Noriaki Kasai je fenomen svetskog sporta i on je danas proslavio veliki jubilej, 500. nastup u Svetskom kupu, postavši prvi koji je uspeo da dođe do te cifre. Neuništivi Japanac, koji će ove godine napuniti 44, pojavio se na zaletištu sa startnim brojem 500, leteo izvanrednih 225 m i sa osmehom na licu otpozdravljao navijače, pokazavši svu svoju veličinu.

Teorijski, Prevc nije još osvojio titulu kada su ski letovi u pitanju, ali malo je verovatno da  Forfang i Kranjec, koji su mu prvi pratioci u plasmanu mogu da ga ugroze. Danas je na programu drugo individualno takmičenje a start je zakazan za 15.15 h.


Ne propustite

Ne propustite