Peter Prevc na korak do sna!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 03.01.2016.
17:48
Izvor: Sportske.net

Četiri skakaonice ulaze u završnu fazu, sve bliže smo saznanju ko će biti novi pobednik ovog prestižnog takmičenja. Danas su održani skokovi u Insbruku, trećoj stanici turneje.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Peter Prevc je nastavio sa svojom dominacijom i slavio na „Bergizel“ skakaonici. Sem drugog skoka u Oberzdorfu, sve ostalo što je pokazao u dosadašnjem delu Četiri skakaonice je bilo perfektno. Ponovo je bio najbolji u obe runde, skokovi od 125 m i 132 su mu doneli 269.5 poena i još jedan ubedljiv trijumpf.

Na podijumu pored Prevca našli su se kao i u Garmišu, Zeverin Frojnd i Kenet Gagnes. Zamenili su mesta, Nemac je bio drugi sa osvojena 258.4 poena a Gangnes treći sa 251.5 poena.

U prvoj seriji videli smo dosta zanimljivih duela. Austrijanci su se nadali da će na domaćoj skakaonici njihovi takmičari biti konkurentniji, ali to se nije desilo. Gregor Šlirenzauer je imao teškog protivnika u vidu Noriaki Kasaija.

Očekivano izgubio je duel, ali nije u drugu seriju uspeo da uđe ni kao srećni gubitnik. Ni preostali domaći takmičari se nisu proslavili, sem Mihaila Hajbeka svi su bili daleko od borbe za vrh.

gangnes

Upravo je Hajbek bio najbolji od onih koji su svoje duele izgubili. Imao je najteži mogući zadatak jer je skakao protiv Petera Prevca, koji je preskočio kvalifikacije pa je zato imao startni broj 50. U još jednom duelu koji je obećavao Domen Prevc je bio manje loš nego Danijel Andre Tande, i  pobednika Kligentala ostavio bez druge serije.

Druga serija je donela dosta skokova oko ili nešto preko kalkulacione linije, koja na ovoj skakaonici iznosi 120 m. Bilo je dosta pomeranja u plasmanu, ali je publiku prvi tek zagrejao četvrtoplasirani iz prve serije Johan Andre Forfang skokom od 124 m, i tim skokom je na kraju i odbranio svoju poziciju.

Na zaletište nakon njega izlazi Zeverin Frojnd i izvodi u tom trenutku najbolji skok dana od 128 m. Takvo izdanje sigurno je probudilo nade Nemca da možda može i do pobede. Gagnes skokom od 124 m nije uspeo da ga pretekne, ali je zato Prevc sačuvao hladnokrvnost i sa 132 m primorao Nemca da mu čestita.

Prevc je povećao svoju prednost u generalnom plasmanu Četiri skakaonice. On ima 842.1 poen, 19.7 više od drugoplasiranog Frojnda koji ima 822.4, dok je Gagnes pretekao Hajbeka i sa 800.2 poena zauzima treću poziciju.

Završno takmičenje 64. turneje Četiri skakaonice biće održano 6. januara u Bišofshofenu.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 03.01.2016
19:07

Odavno nisam pratio ove ski skokove....Zna li neko sta se desilo sa Svirencauerom,on je ranije bio dominantan,sad vidim da ga nema?

avatar
Mare93
Sunday, 03.01.2016
19:35

Potpuno je van forme, cele prosle sezone je skakao toplo-hladno, a ove je konstantno los. Preskocio je dve skakaonice vec do sada, nije ni senka onoga sto je bio pre samo dve godine.

avatar
Mare93
Wednesday, 06.01.2016
15:46

@Maestro Morgensten se povukao pre početka prošle sezone. Imao je u kratkom vremenskom periodu dva ozbiljna pada i odlučio je da prestane pošto ga je strah dosta kočio.

avatar
Maestro_(Chelsea)
Wednesday, 06.01.2016
13:37

A sta se desilo sa Morgenstenom odavno nisam pratio a navijao sam za njega bio

avatar
ManchesterUnited
Sunday, 03.01.2016
20:48

Slirencauer* ispao nacisto iz forme...