Domen Prevc zablistao na startu sezone

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 26.11.2016.
11:05
Izvor: Sportske.net

Velika drama viđena je na otvaranju Svetskog kupa u ski skokovima. Finsko mesto Ruka ugostilo je takmičare, a braća iz trenutno najpoznatije slovenačke porodice Prevc su briljirala.

Beta/Martti Kainulainen/Lehtikuva via AP
Beta/Martti Kainulainen/Lehtikuva via AP

Povezane vesti

Prvu pobedu u za sada kratkoj karijeri ostvario je Domen Prevc! Mlađi brat superstara Petera Prevca je prošle sezone pokazao ogroman potencijal, a sada je uspeo doći do najvišeg stepenika na podijumu.

Sedamnaestogodišnji Slovenac ipak nije mogao u potpunosti da uživa u najvećem uspehu u karijeri. Do pobede je došao tako što je nakon je njegov brat Peter, nakon vrhunskog skoka u drugoj seriji pao, i završio tek kao treći.

Domen je izveo skokove od 138.5 m i 140.5 m, sakupivši 321.8 poen. Između braće Prevc, na podijumu se našao Zeverin Frojnd. Nemac je pomalo neočekivano bio izvanredan na prvom takmičenju, jer je tokom leta imao mnogo problema sa povredom.

Frojnda su na pravi način ispratile kolege iz reprezentacije Karl Gajger i Markus Ajzenbihler na pozicijama šest i sedam. Veteran iz Austrije Manuel Fetner je pre desetak dana bio najbolji na nacionalnom takmičenju, a dobru formu je potvrdio četvrtim mestom. Pobednik kvalifikacija Maciej Kot je bio peti, a da nije imao nesrećan pad u prvoj seriji, visoku poziciju zauzeo bi i njegov poznatiji zemljak Kamil Štoh. Andreas Kofler, Štefan Kraft i Francuz Vinsent Deskomb Sevoa sa plasmanom karijere, popunili su preostala mesta u top deset.

Nakon prve serije činilo se da gledamo reprizu nekog takmičenja iz prošle sezone. Peter Prevc je imao let od 143 m i ubedljivu prednost.

Frojnd i Domen Prevc kao najbliži pratioci su bili sjajni u drugoj seriji, i Peter je morao imati slične performanse da bi zadržao poziciju. On je to i učinio, ali nakon doskoka imao je problem sa levom skijom, pao je i pobeda mu je izmakla.

Drugo takmičenje zakazano je za subotu u 17.00 h.

Ne propustite

Ne propustite