Šteta - Baso se povukao sa Tura, ima rak testisa

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.07.2015.
18:49
Izvor: Beta

Velika šteta na Tur de Fransu...

BETA/AP Photo/Peter Dejong
BETA/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Italijanski biciklista Ivan Baso napustio je danas Tur de Frans pošto mu je dijagnostifikovan rak testisa, tako da je otišao na operaciju.Baso je to rekao tokom konferencije za novinare njegovog tima Tinkof-Sakso (Tinkoff-Saxo) tokom današnjeg dana odmora.

"Kada sam pao tog dana, udario sam testis o sedlo, kao mnogo puta pre toga, ali je počelo mnogo da mi smeta, tako da smo ovog jutra otišli kod čuvenog urologa ovde u Pou. Pregled je pokazao da imam ćelije tumora u levom testisu. Sada moram pravo kući na operaciju", rekao je 37-godišnji vozač.

Baso je dvostruki osvajač Điro d' Italije, a početkom ove godine je prešao u Tinkof-Sakso i pomogao Albertu Kontadoru da u maju osvoji Điro. Španski vozač je cimer sa Italijanom na ovom Turu, a danas je u suzama sedeo pored njega na konferenciji za novinare.

"Ovo je težak udarac za ceo tim, nikada nisam zamišljao da će doći ovaj dan. Ivan i ja smo proveli zajedno 120 od poslednjih 180 dana. Siguran sam da ćemo biti zajedno na proslavi u Parizu", rekao je Kontador.

Timski lekar je ocenio da biciklista ima "98 do 99 odsto" šanse da se potpuno oporavi.Baso je osvajao Điro 2006. i 2010. godine. Na Turu se dva puta peo na podijum, 2004. i 2005. godine.  

Ne propustite