Sagan bez prava na žalbu na diskvalifikaciju sa Tur d' Fransa

Autor: Beta Beta
sreda 05.07.2017.
19:59
Izvor: Beta

Svetski šampion u biciklizmu Peter Sagan i definitivno je diskvalifikovan sa Trke oko Francuske gde je bio medju favoritima, pošto su organizatori saopštili da taj slovački sprinter nema pravo žalbe.

BETA/AP Photo/Christophe Ena
BETA/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Sagan je tokom završnice jučerašnje četvrte etape Tur d'Fransa u Vitelu izazvao udes na stazi i on je, kako se čini, tokom sprinta laktom udario Marka Kevendiša.

Britanac je pao, udario u zaštitnu ogradu i oborio dvojicu biciklista, a posle pregleda utvrdjeno je da je slomio desno rame zbog čega se povukao iz trke.

Sagan je najpre dobio kaznu od 30 sekundi uz odbijanje 80 bodova, ali je posle toga diskvalifikovan.

Njegova nemačka ekipa Bora-Hansgroe se žalila organizatorima trke, ali prema pravilima Medjunarodne biciklističke unije (UCI), nema pravo žalbe. Ekipa tvrdi da nije dobila odgovor na protesno pismo.

Kako su preneli britanski mediji, Sagan je rekao da je prihvatio odluku o diskvalifikaciji, ali da se ne slaže, jer misli da ništa loše nje uradio tokom sprinta.

"Veoma je loše što je Mark pao i važno je da se dobro oporavi. Žao mi je zbog toga, ali to je bio, sami ste videli, ludi sprint. Nije bio prvi takav sprint, a neće biti ni poslednji", rekao je Sagan.

Kevendiš, iz južnoafričkog profesionalnog tima "Dajmenž dejta", danas je pred start etape tronedeljne trke iz francuskog mesta Vitela, pohvalio "hrabrost" sudija jer su diskvalifikovali svetskog šampiona - Sagana.

Britanski biciklista koji je proteklih godina pobedio u 30 etapa Tur d Fransa, rekao je da je posle strahovitog pada najpre primetio da mu jako krvari prst, dok je tek kasnije u bolnici utvrdjeno da mu je slomljena desna lopatica zbog čega je morao da napustio ovogodišnju trku.

Kevendiš je rekao da se ne ljuti na Sagana koji ga je oborio, i da ne smatra da je on to namerno uradio. Istakao je da su prijatelji i da mu je Sagan sinoć telefonirao da bi saznao kako je.

Kevendiš je rekao da mu je Sagan objasnio da je samo pokušao da održi ravnotežu time što je isturio desni lakat ispred njega u finišu, dok su uporedo ubrzavali tik uz ogradu.

"Šta god da je bilo, to ipak nije dobro", rekao je Kevendiš i demantovao da je pokušao da se provuče izmedju ograde i Sagana kada je oboren: "Ja ipak znam gde mogu da prodjem", dodao je iskusni bitanski internacionalac.

Dodao je da je "časno" što je Sagan, ubrzo pošto ga je oborio, otišao do autobusa Kevendišovog tima da bi se izvinio zbog udesa.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
drug Jataganac
Wednesday, 05.07.2017
20:07

Ne moze sprinter da bude medju favoritima za generalni na Turu, ali da je mozda i najpopularniji vozac, to svakako.