Kančelara završio Tur zbog povrede pršljenova

Autor: Beta Beta
ponedeljak 06.07.2015.
23:36
Izvor: Beta

Jedan od favorita na Tur de Fransu moraće da završi ovo takmičenje...

BETA/AP Photo/Laurent Cipriani
BETA/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Švajcarski biciklista Fabijan Kančelara završio je takmičenje na ovogodišnjem Tur de Fransu, pošto je naknadnim pregledima ustanovljeno da je u današnjem udesu slomio dva pršljen donjeg dela leđa.

Ovo je identična povreda koju je pretrpeo u martu, ali sada je povredio treći i četvrti  pršljen sa desne strane, a ne drugi i treći sa leve, kao prošli put.

"Neverovatno sam razočaran. Tim je bio u usponu, imali smo žutu majicu i  bili smo motivisani da je branimo. Imali smo mnogo udesa i povreda od početka sezone i konačno smo dočekali sjajna 24 sata, ali smo se sada vratili lošoj sreći. Jednog dana pobedite, jednog dana izgubite", rekao je Kančelara.

Ovo je veliki udarac za tim Trek fektori rejsing i desio se samo tri dana od početka Trke kroz Francusku i dan pošto je Kančelara 29. put u karijeri obukao žutu majicu.

"Bilo mi je jako teško da se vratim posle udesa u Harelbekeu i da ponovo steknem samopouzdanje. Žuta majica mi je dala veliko samopouzdanje. Pretpostavljam da mi preostaje da razmišljam pozitivno i planiram drugi deo sezone", rekao je Kančelara za sajt tima. 

Ne propustite