Volf: "Hamilton je nepobediv kada ima svoj dan"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 01.08.2016.
22:32
Izvor: Beta

Direktor ekipe Mercedes u Formuli 1 Toto Volf rekao je danas da je vozač tog tima Luis Hamilton "nepobediv" kada ima svoj dan, ali nije isključio Nika Rozberga iz borbe za šampionsku titulu.

Beta/AP Photo/Jens Meyer
Beta/AP Photo/Jens Meyer

Povezane vesti

Hamilton je u nedelju pobedio u trci za Veliku nagradu Nemačke i stekao 19 bodova prednosti nad klupskim kolegom Rozbergom. To je bila 49. pobeda u karijeri za aktuelnog svetskog prvaka Hamiltona a šesta u poslednjih sedam trka. Posle prve četiri trke Rozberg je imao 43 boda više od Hamiltona.

"Kada ima svoj dan Luis je nepobediv. Ali, to je i dalje mehanički sport, a Luis je čovek i možete imati dobre i loše dane i zbog toga ne može da pobedjuje u svakoj trci", rekao je Volf, preneo je "Skaj Sports".

Posle serije loših startova, sudara i problema sa bolidom, Hamilton je morao da čeka šest trka pre nego što je ostvario prvu pobedu u sezoni, u Monaku u maju. Četiri od pet pobeda Rozberg je ostvario na početku sezone.

"Zaista se divim načinu na koji se sve dešava, ping-pongu izmedju njih dvojice i načinu na koji se stalno vraćaju", rekao je Volf.

U Formuli 1 je četvoronedelja pauza, a takmičenje se nastavlja 28. avgusta trkom za Veliku nagradu Belgije.

Ne propustite