Volf: "Cifre koje se pominju su besmislene"

Autor: Beta Beta
subota 23.05.2015.
01:05
Izvor: Beta

Direktor ekipe Mercedes Toto Volf rekao je danas da su cifre koje se pominju u vezi sa ugovorom aktuelnog šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona "besmislene".

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Mercedes je u sredu saopštio da će produžiti ugovor sa Hamiltonom na tri godine, ali nije naveo finansijske detalje ugovora.

Britanski mediji spekulisali su da je ugovor dvostrukog svetskog šampiona Formule 1 vredan oko 140 miliona dolara, što bi ga učinilo najplaćenijim britanskim sportistom. Pošto je Hamilton samostalno pregovarao, jer je u novembru napustio jednu menadžersku kuću, neće morati da odvaja deo od ugovora.

"Duže vreme smo pregovarali sa Hamiltonom oko ugovora. Pre nekoliko nedelja smo dogovorili uslove i trogodišnji ugovor nam se činio razumnim, kako bismo pokazali da je dugoročna veza i stabilnost u ekipi važna za nas. O ciframa ne mogu da pričam. Jedino mogu reći da su pisane besmislene stvari", rekao je Volf, preneli su britanski mediji.

"Postoji tržište i tržište vas ili ceni ili ne ceni. Luis je jedan od najboljih vozača Formule 1, možda i najbolji trenutno i on je velika vrednost našeg brenda. U ovoj situaciji su svi dobili, vozač i ekipa", dodao je Volf.

Hamilton je 2013. godine iz Meklarena prešao u Mercedes, vozio je 43 trke i ostvario 15 pobeda.

On je u poslednje 24 trke 21 put bio na podijumu uz 14 pobeda, pet drugih mesta i dva treća mesta. Tokom karijere 30-godišnji Britanac ostvario je 36 pobeda.

Hamilton je prošle godine osvojio svoju drugu šampionsku titulu, a prvu je osvojio 2008. godine vozeći za Meklaren.

Ne propustite