Vinjales pobedio na Silverstonu

Autor: Beta Beta
nedelja 04.09.2016.
21:53
Izvor: Beta

Vozač Suzukija Maverik Vinjales pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Velike Britanije i ostvario prvu pobedu u Moto GP šampionatu.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Vinjales je trku na Silverstonu završio za 39:03,559 minuta i ostvario prvu pobedu za Suzuki još od 2007. godine.

Drugi kroz cilj prošao je domaći vozač Karl Kraočlou iz Honde sa 3,480 sekundi zaostatka, a treći je bio vozač Jamahe Valentino Rosi sa zaostatkom od 4,063 sekinde.

Vinjales je dobro startovao, ali je na samom početku trka prekinuta zbog teškog udesa Pola Espargaroa i Lorisa Baza, koji su odvedeni u lekarski centar na preglede. Posle pauze od nepunih 20 minuta trka je nastavljena, Vinjales je uspeo da pretekne Rosija i Kračloa i sigurnom vožnjom je ostvario prvu pobedu u šampionatu Moto GP.

Vozač Repsol Honde Mark Markes zauzeo je četvrto mesto, a peti je bio njegov klupski kolega Dani Pedrosa. U GP šampionatu prvi je Markes sa 210 bodova, a drugi je sedmostruki svetski prvak Rosi sa 160. Vozač Jamahe Horhe Lorenco, koji je danas bio osmi, je treći sa 146, dok je Vinjales peti sa 120 bodova.

Tokom trke je izbegnuta i tragedije nakon što je francuski vizač Loris Baz doživeo udes nakon kog je prebačen u bolnicu. Više o tome OVDE.

Naredna trka u šampionatu, za Veliku nagradu San Marina, na programu je naredne nedelje.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Tuesday, 06.09.2016
00:40

Zanimljiva trka pre svega,zao mi je sto je Ianone opet zajebao stvar,izgubio je minimum 50 bodova ove sezone kao i njegov klupski kolega Dovizioso koji bio povredjen ja msm ali je ipak zavrsio 6. :) Svaka cast Vinjalesu,buducnost MotoGP-a . On i Markez ce se boriti za titule jos 10 godina i to u razlicitim ekipama,spektakl u najavi :D

avatar
Sportski Paćino
Sunday, 04.09.2016
22:36

Skidam kapu Maveriku!nSvaka cast,srećno u budućnosti!!!