TRKA VEKA - ''Doktor'' nije uspeo, Lorenco je šampion!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.11.2015.
14:52
Izvor: Sportske.net

Pred više od 100.000 gledalaca u Valensiji, Španac Horhe Lorenco uspeo da trijumfuje i osvoji šampionsku titulu u najuzbudljivijoj sezoni kraljevske klase Moto GP šampionata. Valentino Rosi uspeo da se sa poslednjeg mesta probije na četvrto mesto, ali mu

BETA/AP Photo/Petr David Josek
BETA/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

S obzirom na sve ono što se dešavalo u prethodnoj trci i sukob Valentina Rosija sa Markom Markezom, današnja odlučujuća trka za titulu u Moto GP šampionatu od strane mnogih je nazvana ''trkom veka''.

Rosi je u današnju trku ušao kao vodeći u generalnom plasmanu, sa sedam bodova više od Španca Horhea Lorenca, ali je kažnjen zbog incidenta sa Markezom ''selidbom'' na poslednje mesto na startnoj liniji.

To je Lorenco juče u kvalifikacijama na najbolji način iskoristio i osvojio pol-poziciju koja mu je u današnjoj trci mnogo značila.

On je vodio od početka do kraja trke, dok je, iza njega, Valentino Rosi od starta trke napadao i prolazio jednog po jednog vozača, pa je već na sredni današnje trke uspeo da se domogne obećavajućeg četvrtog mesta.

Očekivalo se tada da će doći do do uzbudljive završnice, da će drugoplasirani Markez i Pedrosa i pored svih sumnji ipak napasti svog zemljaka na liderskoj poziciji i na neki način pomoći Rosiju da sačuva lidersku poziciju u generalnom plasmanu.

Donekle je Pedrosa u tome uspeo, na tri kruga pre kraja je ''kao osica'' napao Markeza koji se odbranio, ali Lorenco nije imao većih problema da odbrani prvo mesto i stigne do pete titule u karijeri, a treće u Moto GP šampionatu.

Naravno, posle svega, ostaće sumnje da li je Markez posle sukoba sa Rosijem na prošloj trci zaista imao veliku želju da napadne Lorenca i praktično ''pomogne'' popularnom ''Doktoru''.

Prema tome, Lorenco je danas osvojio prvo mesto u Valensiji, Markez je drugi, a trijumf Španaca na domaćem terenu upotpunio je Dani Pedrosa, ispred Valentina Rosija koji je zauzeo četvrto mesto.

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Sunday, 08.11.2015
20:11

Rossi je najjaci, ali nije mogao protiv spanskog klana.Spancu su sportska nacija koja nema cime se ne sluzi, u sve jednom sportu.Ne volim ih nikako.

avatar
Sportski Paćino
Sunday, 08.11.2015
17:15

VR46- SVEJEDNO SI NAJBOLJI A DA MARKEZ NIJE DJUBRE PODIGAO BI DESETU TITULU!!! nNAJBOLJI IKAD-VALENTINO ROSSI!!

avatar
Basket
Sunday, 08.11.2015
16:22

Markez djubre.. Sampion, ali ne i velikan, niti ce ikada biti. Kada ga je Pedrosa prosao u predzadnjem krugu, isao je direktno na njega da ga obori i Pedrosa se povukao. Sramotna titula za Lorenza, apsolutno nezasluzena

avatar
Napolitanac
Sunday, 08.11.2015
17:31

Gde nezasluzena, da l' si zdrav, pa covek osvojio 7 trka ove sezone. :D

avatar
Messi Barca
Sunday, 08.11.2015
20:51

Ljudi kako ste vi zaslepljeni,ok da gotivite koga hocete,ali budite makar realni,ja licno obozavam moto gp ali nemam nekog specijalno za koga navijam i bicu realan,naravno da se zna ko je rosi i sta predstavlja za moto gp ali nemojte zbog toga sto ste pristrasni toliko prema njemu ( ja licno ga mozda i najvise gotivim od svih ostalih ) da budete toliko pristrasni i zaslepljeni...
to sto je markez radio naravno da ne podrzavam i tu nema vise dileme niti je potrebno da se vise oko toga bilo sta prica sve je jasno kao dan, ali vidite recimo danas zanimljivu stvar koju svi vi pricate a i cuo sam ovi komentatori sa sport kluba a to je da,znaci KADA SU SVI ITALIJANI I SVI VOZACI KOJI SU BILI ISPRED ROSIJA PUSTILI GA DA PRODJE BEZ IKAKVE BORBE A REALNO SU MOGLI DA MU NAPRAVE PROBLEMA DA GA ZATVORE I DODATNO GA USPORE JOS,VAMA JE TO OK I O TOME SE NE DISKUTUJE NISTA,A KADA SU MARKEZ I PEDROSA LEZERNIJE VOZILI I NISU HTELI DA NAPRAVE NEKI PROBLEM LORENCU I DA GA MOZDA PRESTIGNU I SAMIM TIM DAJU ROSIJU TITULU A SVOM ZEMLJAKU JE ODUZMU TO VAM NIJE OK A TO SU POTPUNO DVE ISTE SITUACIJE,znaci nelogicno i nerealno je to sto pricate,moja procena je da su obojica podjednako krivi,rosi zato sto je onako reagovao preproslu trku i nije ranije jos uzeo titulu kad je mogao a markez zato sto je radio to sto je radio i sto ste svi videli i u prosloj i danasnjoj trci,iako sve to sto je radio je bilo po propisima moto gp jer bi ga u suprotnom kaznili da nije! Ja sam licno evo 50:45 u korist rosija iako ne branim ni jednog ni drugoga,po meni su se i jedan i drugi lose poneli u ovim situacijama svim,stim eto kao sto rekoh mozda za tu neku nijansu vise krivim markeza!