Trka u Šangaju voziće se prema rasporedu, u nedelju ujutro

Autor: Beta Beta
petak 07.04.2017.
20:23
Izvor: Beta

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Kine voziće se kako je i planirano, u nedelju od 8.00 časova po srednjoevropskom vremenu, uprkos tome što je trostruki svetski šampion Luis Hamilton zatražio da se promeni termin, posle lošeg vremena u Šangaju zbog kojeg j

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Kako je preneo "Skaj Sports", razmatrana je mogućnost promene termina, pošto je iz bezbednosnih razloga otkazan današnji drugi trening, jer zbog kiše i magle medicinski helikopter ne bi mogao da sleti u slučaju nesreće.

Međutim, iz praktičnih razloga i u tako kratkom roku, do pomeranja termina neće doći.

Takođe je odbačen i predlog da se trka pomeri na ponedeljak zbog logistike i prebacivanja opreme u Bahrein, gde će se naredne nedelje voziti treća trka u šampionatu. 

Na prvom treningu, koji je takođe u više navrata prekidan zbog loših uslova i trajao je 20 minuta, najbrže vreme ostvario je Maks Verstapen iz Red Bula, 1:50,491 minuta.

Očekuje se da će se u subotu ujutro sastati novi vlasnici Formule 1 Liberti medija i predstavnici ekipa.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton nije uspeo da zabeleži rezultat. On je po otkazivanju drugog treninga izašao na stazu i družio se s navijačima, koji su ostali uprkos lošem vremenu.

On je na "Tviteru" tražio od novih vlasnika Formule 1 i Međunarodne automobilske federacije (FIA) da prilagode termine za vikend, kako bi se vozačima obezbedili novi treninzi. Britanac je predložio da se u subotu održe tri treninga, a da se pre trke u nedelju održe kvalifikacije.
 
Prema vremenskoj prognozi, u subotu će biti sunčano u Šangaju, ali se kiša očekuje u nedelju.  

Ne propustite