Šampion ga hvali, a Rikardo besni na svoj tim!

Autor: Beta Beta
nedelja 29.05.2016.
22:53
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je zadovoljan današnom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monte Karla i da se molio bogu za takav ishod.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Hamilton je danas, drugi put u karijeri pobedio u Monte Karlu, posle 2008. godine. Aktuelni svetski šampion je tako pobedio prvi put posle osam trka, odnosno posle oktobra 2015. godine.

"Hvala bogu da je prošlo onako kako sam se nadao. Veliku zahvalnost dugujem i ekipi koja mi je obezbedila ovakvo vozilo. Molio sam se za ovakav dan i zaista se osećam blagosloveno", rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je danas, drugi put u karijeri pobedio u Monte Karlu, posle 2008. godine. Aktuelni svetski šampion je tako pobedio prvi put posle osam trka, odnosno posle oktobra 2015. godine.

"Ludo je koliko su mi trajale ultra meke gume. Verovatno je u poslednjem krugu trebalo da otpadnu. Čestitam drugoplasiranom Danijelu Rikardu, vozio je fantastično tokom celog vikenda, on je jedan od najboljih vozača protiv kojih sam se ikada trkao", dodao je trostruki svetski prvak.

On je ostvario 44. u karijeri i smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za klupskim kolegom Nikom Rozbergom na 24 boda.

"Svi se borimo za titulu. Čeka nas dug, dug put, ali taman kada pomislite da ne može gore, stvari postanu bolje", rekao je Hamilton.

Rikardo je krenuo sa pol-pozicije i vodio je tokom trke sve dok u 33. krugu nije otišao u boks. Mehaničari tada nisu bili spremni za njega, on se zadržao duže u boksu, a na stazu se vratio iza Hamiltona.

Australijanac je bio vidno neraspoložen na pobedničkom podijumu. Kada je prolazio kroz cilj, putem radija su mu čestitali iz boksa a on im je odogovorio:

"Završeno je, ništa što uradite neće popraviti stvari".

"Spolja gledano, svima izgleda da smo prikazali šou, ali nije trebalo da bude toliko uzbudljivo. Dve uzastopne trke su pogrešili. Pozvan sam u boks, ja se nisam pozvao. Trebalo je da budu spremni",
rekao je Rikardo.

Vozač Fors Indije Serhio Perez zauzeo je treće mesto.

"Izuzetno sam zadovoljan pošto je moj tim obavio sjajan posao. Ovo je moj treći plasman na podijum, a ovde u Monaku, to je posebna stvar. Posvećujem ga čelnicima ekipe. Mislim da smo donosili prave odluke", rekao je Peres.


Ne propustite