Rozberg zadovoljan prvom pobedom u Monci

Autor: Beta Beta
nedelja 04.09.2016.
18:27
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je danas da je zadovoljan što je uspeo da ostvari svoju prvu pobedu na slavnoj stazi u Monci, u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije.

twitter.com/F1
twitter.com/F1

Povezane vesti

"Ovo je poseban dan za mene, veoma sam srećan što sam konačno uspeo da pobedim u Monci. Navijači su neverovatni, hvala svima, uživaću u ovom danu", rekao je Rozberg posle trke.

Rozberg je danas pobedio u trci za Veliku nagradu Italije, ostvario drugu uzastopnu pobedu, sedmu u sezoni, a 21. u karijeri. On je iskoristio loš start klupskog kolege Luisa Hamiltona, koji je sa pol-pozicije pao na šesto mesto, preuzeo je prvu poziciju koju je bez problema sačuvao.

"Sve se svodilo na start. Sjajno sam krenuo i posle toga je sve išlo kako treba", rekao je Rozberg.

Navijači u Monci, koja je praktično domaća staza Ferarija, su na dodeli trofeja zviždali vozačima Mercedesa, a Rozberg je pokušao da ih odobrovolji tako što je rekao da oseća da je delom Italijan zbog mnogobrojnih prijatelja iz Italije.

Osvajač drugog mesta Hamilton rekao je da ne zna šta se dogodilo na startu, pošto je sve radio kao uvek.

"Ovo je veliki dan za Mercedes i drago mi je što sam deo toga. Ne znam da li je trka bila dobra za navijače, pošto nije bilo mnogo trkanja. Ne znam šta se dogodilo, uradio sam sve normalno, sve što uvek radim. Imao sam mnogo okretanja... Video sam da Niko odmiče i od samog početka sam znao da neću moći da pobedim. Drugo mesto je najbolje što sam mogao da ostvarim posle onakvog starta", rekao je Hamilton.

Singapore F1 GP Auto Racing
Foto: BETA/AP Photo/Ng Han Guan

Sedam trka pre kraja Hamilton ima dva boda prednosti nad Rozbergom u generalnom plasmanu.

Trećeplasiranog u Monci, Sebastijana Fetela iz Ferarija, navijači su dočekali ovacijama.

"Neverovatno. Ovo je najbolji podijum na svetu. Hvala svima. Svi u ekipi radimo veoma naporno. Mercedes obavlja dobar posao, moramo im čestitati na tome i pokazati poštovanje. Siguran sam da će se Ferari vratiti i nastaviće da se bori. Uspećemo. Znali smo da će biti teško protiv Mercedesa, ali bez obzira na sve, obavili smo sjajnu trku i ostvarili maksimum", rekao je četvorostruki svetski prvak Fetel.

Austria F1 GP Auto Racing
Foto: Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Vozač Red Bula Danijel Rikardo rekao je da je zadovoljan petim mestom. On je u završnici trke obišao Valterija Botasa iz Vilijamsa.

"Veći deo trke sam bio iza Botasa, a onda sam pomislio da mogu da pokušam da ga obidjem. Znao sam da neće krenuti na mene, da neće izazvati incident. Naša vozila se nisu dodirnula, bilo je čisto, baš je bilo zabavno. Zadovoljan sam. Nadali smo se podijumu, ali smo znali da je Ferari u prednosti. Peto mesto je bilo naš cilj i uspeli smo", rekao je Rikardo.

Infiniti Red Bull driver Australia's Daniel Ricciardo looks at the screen during the first practice session for the Spain Formula One Grand Prix at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo
Foto: Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Ne propustite