Rozberg sija od sreće

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.04.2016.
01:05
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je srećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je njegovo vozilo u Šangaju bilo veoma brzo.

Beta/AP Photo/Martin Rickett, PA Wire
Beta/AP Photo/Martin Rickett, PA Wire

Povezane vesti

Rozberg je danas pobedio u Šangaju i ostvario šestu uzastopnu pobedu, računajući i prošlu godinu. On se tako izjednačio sa Mihaelom Šumaherom, koji je u sezoni 2000-2001 vezao šest pobeda. Ispred je Sebastijan Fetel sa devet uzastopnih pobeda u 2013. godini, Alberto Askari sa sedam, iz sezone 1952-1953, a sedam uzastopnih pobeda ima i Mihael Šumaher iz 2004. godine.

"Ovo je bio sjajan vikend. Trka u Kini je posebna za mene, ovde sam ostvario prvu pol-poziciju i prvu pobedu (2012). Start danas nije bio dovoljno dobar, pretekao me je Danijel Rikardo, ali imao sam veoma brz bolid, zaista sjajan, napadao sam protivnike i mogao sam da napravim veliku prednost. Drago mi je što je sve ispalo ovako dobro", rekao je Rozberg posle trke, preneli su britanski mediji.

Rozberg je postao 10. vozač u istoriji Formule 1 koji je vezao tri pobede u prve tri trke, a do sada je svaki vozač osvojio titulu kada je trijumfovao u prve tri trke u šampionatu.

"Napravićemo žurku u garaži, svaki član tima to zaslužuje, a onda idem kući kod porodice. Jedva čekam da ih vidim"
, rekao je Rozberg, koji je jedini vozač sa 17 pobeda u karijeri, a da nije osvojio šampionsku titulu.

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel. On se na početku sudario sa klupskim kolegom Kimijem Raikonenom jer nisu uspeli da izbegnu Danila Kvjata iz Red Bula.

"Teško je prosuditi kako je to izgledalo iz Kvjatovog ugla... Kimi je bio zatvoren, a ja sam krenuo široko da ga preteknem, ali je isto pokušao i Danil. On je ušao u punoj brzini, a ja sam se iznenadio što se i Kimi našao tu. Na kraju sam bio srećan što smo obojica mogli da nastavimo trku, koja je bila veoma zanimljiva",
rekao je Fetel.

Četvorostruki svetski šampion se posle trke izvinio Ferariju na načinjenoj šteti u prvom krugu.

Kvjat je zauzeo treće mesto.

"Dobro sam startovao, video sam da ima prostora i krenuo sam. Potez je bio rizičan, slažem se sa Sebom, ali obojica smo završili na podijumu. Nastaviću sa riskantnim potezima", rekao je Kvjat.

Dvosturki uzastopni svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton je posle velikih problema trku završio na sedmom mestu. On je zbog problema sa motorom u kvalifikacijama i kazne trku počeo sa začelja, a tokom trke je pet puta odlazio u boks.

"Trka je bila teška. Dobro sam startovao, pokušao sam da izbegnem sve što se dešavalo ispred mene, ali sam se ipak uvukao u to. Svaki put kada sam išao u boks, ponovo sam kroz sve morao da prolazim na stazi. Na kraju skoro ništa nije ostalo u gumama, ali to je trkanje, ide gore-dole. Staza je dobra i na njoj može da se pretiče, ali moj bolid je bio prilično oštećen", rekao je Hamilton.

Vozači Meklarena Fernando Alonso i Dženson Baton su prvi put u sezoni obojica završili istu trku. Alonso se vratio na stazu pošto je propustio prethodnu trku u Bahreinu zbog povrede rebra i u Šangaju je zauzeo 12. mesto, a Baton 13.

"Srećan sam što sam se vratio trkama, ima još mnogo da napredujemo, ali za nas je veoma važno što smo konačno obojica uspeli da završimo trku. Do trke u Rusiji ima dve nedelje, vraćam se punim treninzima i nadam se da ću se primaći vodećim pozicijama", rekao je Alonso.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mihajlo20
Monday, 18.04.2016
02:48

Fetel je tu pošteno oprao kvyata, on se branio, ali mislim da je fetel u pravu. On nije imao kuda. Kvyat je rekao ali ja se nisam slupao, A seb mu kaze ti nisi ali mi jesmo. I zaista nezgodna situacija, ali kimi i sebastian su pre svega fenomenalni ljudi i zaboravilo se odma.