Rozberg: "Priče o krizi Hamiltona su gluposti"

Autor: Beta Beta
sreda 12.10.2016.
15:56
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je danas da su navodi da je njegov klupski kolega Luis Hamilton u velikoj krizi "potpune gluposti" i da očekuje veliku borbu za šampionsku titulu u Formuli 1.

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Rozberg je pobedio u prošlonedeljnoj trci u Japanu i stekao 33 boda prednosti nad Hamiltonom četiri trke pre kraja šampionata. Rozberg je pobedio u četiri od poslednjih pet trka. Hamilton je prošlu trku završio na trećem mestu, posle veoma lošeg starta, dok je u Maleziji imao problema sa motorom, pa je kao prvoplasirani morao da odustane.

Mediji su posle trke u Japanu naveli da je Hamilton u krizi i da puca pod pritiskom.

"To su potpune gluposti. On je naoštren za borbu kao nikada, potpuno je motivisan i mnogo vremena provodi na treninzima. Toliku količinu rada sam u poslednjih nekoliko godina kod njega retko vidjao. Siguran sam da će to biti velika borba, u svakoj trci do kraja šampionata", rekao je Rozberg za Skaj Sports.

Mercedes je posle trke u Japanu osvojio treću uzastopnu šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora.

Direktor ekipe Toto Volf osvrnuo se na Hamiltonov sukob sa medijima, nakon što je Britanac napustio konferenciju za medije u Japanu i rekao da će se minimalno pojavljivati pred novinarima.

"Jasno je da su medijima potrebni naslovi. To ide u oba pravca. Luis je imao nekoliko loših nedelja, ali ako se oporavi u predstojećoj trci u Ostinu, opet će biti heroj. On je jedan od najvećih heroja Velike Britanije. Osvajao je šampionske titule u Formuli 1, a to nije lako", rekao je Volf.

Rozberg je došao u Mercedes 2010. godine i do sada nije osvojio šampionsku titulu.

"Ove godine Rozberg je pobedio u devet trka, a u poslednjih nekoliko godina bio je skoro izjednačen sa Luisom. Sećam se kada je imao problema sa bolidom na trkama u Singapuru i Abu Dabiju 2014. godine... Ove godine Luis nema sreće. Obojica zaslužuju da budu svetski prvaci", rekao je Volf.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 na programu je 23. oktobra za Veliku nagradu SAD u Ostinu.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 12.10.2016
16:32

Obojca zasluzuju da budu svetski prvaci. Dovoljno da znamo da su navodi o namestanju za Rozberga tacni. Jer Hamilton ima tri titule Niko nijednu. A realno Da nije sve ovo oko Formule u proslih par godina dosta glupi, ne bi oni bili ovak dominantni. Nego napravis dobar bolid, i onda blokiramo druge da prave dobre. Pricam o tokenima, kao i ovim hibridima.