Rozberg pobedio u trci za Veliku nagradu Italije

Autor: Beta Beta
nedelja 04.09.2016.
15:41
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Niko Rozberg pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije i na dva boda smanjio zaostatak u šampionatu za klupskim kolegom Luisom Hamiltonom, koji je posle lošeg starta zauzeo drugo mesto.

Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Povezane vesti

Rozberg je tako ostvario drugu uzastopnu pobedu u sezoni, prvu u Monci, a ukupno 21. u karijeri. Nemac je trku završio za sat, 17 minuta i 28 sekundi. On je iskoristio loš start Hamiltona sa pol-pozicije, preuzeo prvo mesto i do kraja trke nije ispuštao prednost.

Drugi je bio aktuelni svetski prvak Luis Hamilton, a treće mesto zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel.

Četvrti je bio Kimi Raikonen iz Ferarija, a peti vozač Red Bula Danijel Rikardo. Bodove su još osvojili vozač Vilijamsa Valteri Botas, Maks Verstapen iz Red Bula, Serhio Peres iz Fors Indije, Felipe Masa iz Vilijamsa i Niko Hulkenberg iz Fors Indije.

U generalnom plasmanu vozača Hamilton je prvi sa 250 bodova, a dva boda manje ima Rozberg.

Naredna trka u šampionatu voziće se 18. septembra za Veliku nagradu Singapura.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nicklas Bendtner
Sunday, 04.09.2016
16:27

U formuli jedan se mora nesto drasticno mijenjati jer ovo ne vodi nigdje, dva covjeka iz iste ekipe dominiraju zato sto imaju daleko bolji bolid od ostalih, Fetel je bolji vozac od obojice sigurno ali bolid mu je losiji i ne moze da im isparira. Jednostavno F1 je postala toliko nezanimljiva i pod hitno se mora nesto promjeniti

avatar
VladimirAlexis9
Sunday, 04.09.2016
16:46

Ista situacija je bila dok je i Fetel vozio za Red Bul .... mnogo je superiorniji bio samo zbog bolida,ne omalovazavam ja njegove sposobnosti ali nije on nesto bolji od Rozberga i Hamiltona....

avatar
mrancic
Sunday, 04.09.2016
18:12
avatar
Nikola Domazet
Sunday, 04.09.2016
17:01

Najbolji vozac od svih njih je Fernando Alonso samo sto nikada nije imao dovoljno dobar bolid da zaredja po par godina na celu. Sa Meklarenom je osvojio sampionat na suvo umijece i znanje, a bolid i nije bio ni primaci danasnjem Mercedesu, Ferari je prakticno bio smece, a on se sa nikad boljim Fetelom i Red Bulom borio do zadnje trke. Da je Ferari imao jaci bolid, do danas bi Alonso i Masa dominirali!