Rozberg pobedio i u trci za Veliku nagradu Rusije

Autor: Beta Beta
nedelja 01.05.2016.
16:09
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Niko Rozberg pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju i ostvario četvrtu uzastopnu pobedu u šampionatu.

BETA/AP Photo/Luca Bruno
BETA/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Računajući i prošlu sezonu, Rozberg je vezao sedam pobeda, a danas je pobedio za jedan sat, 32 minuta i 41 sekundu. On je tako ostvario 18. pobedu u karijeri.

Drugo mesto zauzeo je aktuelni svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa sa zaostatkom od 25,022 sekunde, a treći je vozač Ferarija Kimi Raikonen sa 31,998 sekundi zaostatka.

Četvrto i peto mesto zauzeli su vozači Vilijamsa Valteri Botas i Felipe Masa, a šesti je bio Fernando Alonso iz Meklarena. Bodove su još osvojili Kevin Magnusen iz Renoa, Roman Grožan iz Hasa, vozač Fors Indije Serhio Peres i Dženson Baton iz Meklarena.

Naredna trka u šampionatu vozi se 15. maja u Katalunji za Veliku nagradu Španije.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 01.05.2016
16:54

Nasta ej spala Formula 1! Cela trka nema ni 3 dobre situacije, start, Kvjat izbacuje Vettela, Rozberg ubedljivo prvi celu trku, niko ni da mu pridje, Hamilton za 10 krugova sa 10 na drugo mesto. Mercedes predominantan, Ferari opet slab za Mercedes ali prejak za ostale, Vilijams solidan, a ostali se bore. Staza kakva je nema preticanja, najvise preticanja Rozberg i o vozaca za ceo krug. 22 godine od smrti Sene Formula je gora no ikad. Jeste bilo tuzno sto su ljudi umirali, ali umiru i sad, Bjanki, ali nema vise te borbe i tog uzbudjenja ko pre 3,4 godine, a ne pre 10. Sve zavisi od agregata, i bolida.

avatar
mrancic
Sunday, 01.05.2016
20:13

I od dogovora.Odakle toliko malera Hamiltona?

avatar
Monday, 02.05.2016
12:43

cele prosle sezone Mercedes izbegava dule Hamiltona i Rozberga, nijedan, kad se primaknu op jedan u garazu. Sad opet, samo za Rozberga. Aj desavaju se maleri, ali ovo je ocigledno bas. Kao prosle poklonili titulu Hamiltonu, aj sad Rozberg da uzme.