Rozberg najbrži na drugom treningu u Singapuru

Autor: Beta Beta
petak 16.09.2016.
20:28
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Niko Rozberg ostvario je najbrže vreme na današnjem drugom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, dok je njegov klupski kolega Luis Hamilton bio sedmi posle problema sa hidraulikom.

Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Povezane vesti

Rozberg je u prvom delu treninga udario u zaštitnu ogradu, ali se oporavio od toga i ostvario najbrže vreme od 1:44,152 minuta.

On je pobedio u poslednje dve trke u šampionatu i zaostaje dva boda za Hamiltonom u generalnom plasmanu.

Drugi na treningu bio je vozač Ferarija Kimi Raikonen sa zaostatkom od 0,275 sekundi, a treći je bio Maks Verstapen iz Red Bula sa 0,380 sekundi zaostatka. Njegov klupski kolega Danijel Rikardo zauzeo je četvrto mesto sa 0,405 sekundi zaostatka, dok je četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel iz Ferarija bio peti sa 1,009 sekundi zaostatka.

Aktuelni svetski prvak Luis Hamilton zauzeo je sedmo mesto sa 1,123 sekundi zaostatka. On nije vozio u poslednjoj trećini treninga zbog niskog pritiska hidraulične tečnosti.

"Ne izgleda da je nešto ozbiljno. Ekipa radi na tome i trebalo bi da sutra bude dobro, što je najvažnija stvar. Naš tempo je danas bio dobar, sigurno mnogo bolji nego prošle godine u Singapuru, pa bih rekao da izgledamo relativno jako", rekao je trostruki svetski prvak Hamilton.

Ranije danas na prvom treningu najbrži je bio Verstapen, ispred Rikarda, Fetela, Hamiltona, Rozberga i Raikonena.

Kvalifikacije za trku u Singapuru počinju sutra od 15 časova, a trka je na programu u nedelju od 14 časova.

Ne propustite