Rozberg i Hamilton žele čistu borbu u poslednjoj trci

Autor: Beta Beta
petak 21.11.2014.
00:26
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je danas da bi njegov klupski kolega Luis Hamilton trebalo "čisto da vozi", u poslednjoj trci Formule jedan za Veliku nagradu Abu Dabija, koja će odlučiti šampiona.

Beta/AP Photo/Hassan Ammar
Beta/AP Photo/Hassan Ammar

Povezane vesti

Hamilton i Rozberg se bore za šampionsku titulu, a Britanac uoči poslednje trke ima 17 bodova više. Oni nisu u dobrim odnosima, posebno posle incidenata u trkama u Monaku i Belgiji.

"Luis može da uradi nešto da trka ostane 'čista' - da vozi 'čisto'. Mislim da može da utiče na to", rekao je Rozberg.

"Uradiću sve što budem mogao, pritiskaću ga. Pogrešio je u Brazilu, pa ima šanse. Učiniću sve što mogu", dodao je on.

Poslednja trka u šampionatu vozi se u nedelju od 14 časova u Abu Dabiju, Hamilton se bori za drugu, a Rozberg za prvu titulu. U toj trci vozači će dobiti duple bodove, prvi put u istoriji takmičenja.

Pobednik će dobiti 50 bodova, pa bi Hamiltonu za titulu odgovaralo i da osvoji drugo mesto iza Rozberga.

U prethodnih 18 trka Hamilton je zabeležio 10 pobeda i tri puta je bio drugi, dok je Rozberg pobedio pet puta, uz 10 drugih mesta, a bodove nisu osvojili u po dve trke.

Upitan da li će borba biti "čista" u Abu Dabiju, Hamilton je odgovorio potvrdno.

"Ne znam šta drugo da kažem. U svaki vikend ulazite verujući da će tako biti. Mi o tome ne pričamo, ne moramo. O tome se pričalo pre početka sezone, nekoliko puta za vreme šampionata, a posebno posle trke u Belgiji. Nismo deca, trebalo bi da znamo šta je loše a šta dobro", rekao je Hamilton.

Ne propustite